Bruji na frontu! Rusi raketirali Zaporožje i Odesu, Ukrajinci poslali 50 dronova na Rusiju, skoro svi oboreni (VIDEO/FOTO)

20.04.2024

10:08

0

Dva civila su poginula u Belgorodskoj oblasti

Bruji na frontu! Rusi raketirali Zaporožje i Odesu, Ukrajinci poslali 50 dronova na Rusiju, skoro svi oboreni (VIDEO/FOTO)
Copyright Printscreen Twitter/jacopo_iacoboni

Ruske snage su u subotu ujutru ispalile rakete na industrijsku zonu u Zaporožju na jugu Ukrajine, kao i na ukrajinsku luku Odesa, saopštili su zvaničnici Ukrajine.

Načelnik Zaporoške oblasti Ivan Fedorov objavio je na "Telegramu" da u ovom napadu nema povređenih, prenosi Ukrinform.

 

 

U Odesi je zabeležena eksplozija tokom vazdušnog napada, potvrdio je načelnik oblasne administracije Oleg Kiper.

 

 

Ukrajinska protivvazdušna odbrana uspela je da uništi dve ruske rakete i tri izviđačka drona koji su bili lansirani prema Ukrajini tokom noći, izjavio je komandant vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Nikola Oleščuk, dodajući da su ruske snage tokom noći ispalile ukupno sedam raketa i tri drona na Ukrajinu.

Ukrajina pokušala napad na Rusiju

Ruske protivvazdušne snage su noćas oborile i uništile 50 ukrajinskih dronova, prema informacijama koje je objavilo rusko Ministarstvo odbrane.

 

 

Najviše dronova, tačnije 26, oboreno je iznad Belgorodske oblasti. Zatim je 10 dronova presretnuto iznad Brjanske oblasti, osam iznad Kurska, dva iznad Tule, i po jedan iznad Smolenske, Rjazanske, Kaluške i Moskovske oblasti. Ove informacije je prenela agencija RIA Novosti.

U napadu ukrajinskih dronova na Belgorodsku oblast dva civila su poginula. Gubernator Vjačeslav Gladkov je saopštio da su ove osobe nastradale kada je bespilotna letelica napala privatnu kuću u okrugu Grajvoronski, izazvavši požar eksplozivnim napravama koje je ispustila.

 

 

Napad ukrajinskih dronova u Smolenskoj oblasti je zaustavljen, a pad delova jedne od letelica prouzrokovao je požar na objektu energetskog kompleksa, izjavio je načelnik oblasti Vasilij Anohin. Navodi se da je oko dva sata ujutru, u Kardimovskom okrugu, došlo do napada dronova na objekat energetskog kompleksa, prilikom čega se kontejner sa gorivom zapalio zbog pada delova letelice.

 

 

Takođe, ranije tokom noći, eksplozija drona je oštetila energetsku infrastrukturu u Malojaroslaveckom okrugu Kaluške oblasti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike