Visoki ruski zvaničnik: Nova kontraofanziva Zelenskog završiće se potpunim slomom ukrajinskih snaga

12.04.2024

00:56

0

Ne treba sumnjati da će se realizacija novog plana Zelenskog o kontraofanzivi završiti potpunom katastrofom za Ukrajinu

Visoki ruski zvaničnik: Nova kontraofanziva Zelenskog završiće se potpunim slomom ukrajinskih snaga
Ruska vojska - Copyright Profimedia

Nova kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine završiće se potpunom katastrofom za Ukrajinu sa definitivnim slomom njene vojske, saopštio je visoki zvaničnik iz Ministarstva odbrane Rusije.


On se osvrnuo na izjavu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog koji je ranije u intervjuu za list „Bild“ rekao da je Kijev razradio plan nove kontraofanzive koji uključuje i rušenje Krimskog mosta.

„Ne treba sumnjati da će se realizacija novog plana Zelenskog o kontraofanzivi završiti potpunom katastrofom za Ukrajinu sa definitivnim slomom Oružanih snaga Ukrajine i početkom puta ka miru pod ruskim uslovima“, saopštio je izvor iz ruske vojske.

On je podsetio da je prethodna kontraofanziva Kijeva završena sa velikim gubicima u ukrajinskoj vojsci.

„Treba podsetiti da je prethodni plan kontraofanzive glavnokomandujućeg Zelenskog 2023. godine, za koju je blago rekao da je bila 'ne tako uspešna', rezultirao pogibijom i teškim ranjavanjem više od 166.000 ukrajinskih vojnika, kao i gubitkom 789 tenkova, 2.400 drugih oklopnih vozila i 132 aviona“, naveo je izvor.

Takođe je napomenuo da Ukrajina odavno nema svoje naoružanje, a Zapadu je preostalo samo da „totalno ogoli“ svoje trupe.

„Zelenski u potpunosti prebacuje na Zapad odgovornost da stotinama hiljada mobilisanih obezbedi potrebno oružje. Ukrajina odavno nema ništa svoje. A i Zapadu je samo preostalo da totalno ogoli svoje trupe“, ocenio je vojni zvaničnik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike