Drama na španskom dvoru! Bivša kraljica Sofija hitno hospitalizovana, otkazala sve posete

11.04.2024

16:48

0

Kralj Felipe VI juče je posetio majku u bolnici, nije poznato da li su to učinili i njegova sestra i brat

Drama na španskom dvoru! Bivša kraljica Sofija hitno hospitalizovana, otkazala sve posete
Bivša kraljica Sofija - Copyright Profimedia

Bivša kraljica Španije Sofija je hitno prevezena u bolnicu u Madridu zbog infekcije mokraćnog sistema. Sin kralj Felipe VI otkrio je javnosti da se njegova majka nalazi u klinici radi tretmana i daljeg posmatranja.

Izvori sa španskog dvora izjavili su da se bivša kraljica dobro oporavlja, ali će ostati u bolnici kako bi joj se pružila neophodna medicinska nega.

Sofija, supruga bivšeg kralja Huana Karlosa, trenutno se nalazi u Ruber International Clinic u Madridu.

Zbog zdravstvenih problema, odložena je njena planirana poseta banci hrane u Huesci, koja je bila zakazana za 12. april.

Nedavno se vratila sa odmora na Majorci, gde je provela uskršnje praznike. Poslednjih godina pridržavala se zdravog načina života, i imala je veći broj angažmana. Kralj Felipe VI juče je posetio majku u bolnici, nije poznato da li su to učinili i njegova sestra i brat.

"Jako je dobro, vesela je i jedva čeka da bude otpuštena iz bolnice i da se što pre vrati", rekao je kralj Felipe VI medijima iz svog automobila, piše Hola!

 

 

Podsetimo, bivša kraljica je sa Huanom Karlosom dobila troje dece Elenu, Kristinu i Felipea koji je 2014. postao kralj nakon što je njegov otac abdicirao.

Kraljica Sofija je bivša kraljica Španije. Rođena je 2. novembra 1938. godine kao princeza Sofija od Grčke i Danske, i udala se za kralja Huana Karlosa I. Postala je kraljica Španije po stupanju na presto svog supruga 1975. godine. Kao kraljica, bila je poznata po svom humanitarnom radu, podršci umetnosti i kulturi, kao i po diplomatskim aktivnostima. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike