Žestok napad: Rusija izvela udare na infrastrukturne objekte u Harkovu, jutros "radio" i "kindžal"

11.04.2024

07:02

0

Tokom jutra nastavljen je masovan napad Rusije na Ukrajinu, raketama iz strateških bombardera Tu-95MS i hipersoničnim raketama "kindžal"

Žestok napad: Rusija izvela udare na infrastrukturne objekte u Harkovu, jutros "radio" i "kindžal"
Copyright Profimedia

Rusija je tokom jutra izvršila napad na infrastrukturu u ukrajinskom gradu Harkovu i Harkovskom regionu, saopštile su ukrajinske vlasti.

U gradu se dogodila serija eksplozija, nakon što su ruske snage raketnim sistemima S-300 izvršile udar na Harkov, prenosi Ukrinform.

Tanjug (AP Photo/Efrem Lukatsky)
 

 

Gađano je više industrijskih postrojenja i fabrika, piše RIA Novosti. Prema rečima načelnika Harkovske vojne oblasti Oleha Sinehubova, ruske snage su izvršile najmanje 10 udara na vitalnu infrastrukturu grada Harkova i regiona, a zabeleženi su nestanci struje.

Tokom jutra nastavljen je masovan napad Rusije na Ukrajinu, raketama iz strateških bombardera Tu-95MS i hipersoničnim raketama "kindžal".

Pre toga, ukrajinski gradovi su bili na udaru dronova, prenosi Ukrinform. 

Inače, juče je Rusija gađala vojni objekat u blizini ukrajinskog grada Ohtirka u Sumskoj oblasti.

Ruska raketa pogodila je ukrajinsko skladište uništivši više od 20 artiljerijskih oruđa u jednom udaru, pokazuju snimci dronom koji su se pojavili na društvenim mrežama u utorak.

Snimci dronova za nadzor koji kruže internetom pokazuju 32 haubice D-20 iz sovjetskog doba, uskladištene na otvorenom u tesnoj formaciji.

Isrovremeno, Kijev se nada da će preokrenuti situaciju zahvaljujući pomoći Zapada. Bar tako kaže ukrajinski lider za nemački tabloid "Bild".

- Rusija ima više ljudi, više oružja. Ali Zapad ima moderne sisteme naoružanja. Ako dobijemo licence od naših partnera, onda se ne radi o broju ljudi. Radi se o kvalitetu oružja - rekao je ukrajinski predsednik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike