Ratna mornarica SAD se ozbiljno obrukala, korisnici na mrežama ih ismevali: „Draga mornarice, nišan je okrenut naopačke“

10.04.2024

23:33

0

Pojedini korisnici na Iksu primetili da je puška podešena na režim automatske paljbe i da „komandant nema predstavu o tome gde lete ispaljeni meci“

Ratna mornarica SAD se ozbiljno obrukala, korisnici na mrežama ih ismevali: „Draga mornarice, nišan je okrenut naopačke“
Copyright Profimedia

Ratna mornarica SAD je na svojim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama Instagram i Iks zakačila niz slika koje prikazuju rad njihovog osoblja.


Na jednoj od njih, može se videti komandant Kameron Jaste, koji puca iz puške M4 sa optičkim nišanom.

Na prvi pogled oficir američke mornarice izgleda kao vrhunski strelac iz holivudskih filmova, međutim malo boljom analizom fotografije otkriven je niz detalja, koji su blago rečeno komični. Za početak, način na koji drži pušku.

Pre svega, optički nišan postavljen na pušku okrenut je naopačke, pa umesto da uveličava - umanjuje, a da stvar bude gora jedan (a možda i oba) od poklopaca je zatvoren, te nije jasno u šta je tačno američki komandant pucao, piše „Politika“.

Takođe, prednji rukohvat postavljen je dosta bliže nego što je to inače praksa, pa je upitno koliko je oficir bio u stanju da kontroliše oružje tokom dejstva.

Na ovo je prvi skrenuo pažnju Travis Akers, bivši obaveštajac američke mornarice, koji je na svom nalogu na Iksu podelio fotografiju sa zvaničnog naloga mornarice i napisao:

„Draga mornarice SAD, nišan je okrenut naopačke. Upravo zbog ovoga imamo marince na brodovima.“

Njegova reakcija pokrenula je lavinu podrugljivih komentara, koji su doveli do toga da Ratna mornarica SAD ukloni ovu sliku sa svih naloga, kao i veći deo negativnih komentara. Ono što slučaj čini još smešnijim je hešteg koji je objavljen uz fotografiju, a u kome je pisalo „spremnost“.
Cenzura na zvaničnim nalozima naravno nije zaustavila reakcije ljudi, pa su tako pojedini korisnici na Iksu primetili da je puška podešena na režim automatske paljbe i da „komandant nema predstavu o tome gde lete ispaljeni meci“.

Sreća je što je fotografija verovatno napravljena na brodu koji se nalazio na otvorenom moru, te je postojala minimalna šansa da se neko nalazio s druge strane obrnuto postavljenog i zatvorenog nišana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike