Đurđev: Promene su počele – izbor proruskog predsednika u Slovačkoj početak talasa koji će promeniti Evropu

07.04.2024

09:05

0

Đurđev: Promene su počele – izbor proruskog predsednika u Slovačkoj početak talasa koji će promeniti Evropu
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

Pobeda proruskog političara na predsedničkim izborima u Slovačkoj je samo jedan od vesnika tektonskih promena koje nas očekuju od jeseni“ – izjavio je poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

-Na jučerašnjim predsedničkim izborima u Slovačkoj pobedio je Petar Pelegrini. On važi za proruskog političara zbog svojih stavova o Ukrajini, Pelegrini je protivnik slanja vojne pomoći i zalaže za okončanje rata u Donobasu diplomatskim sredstvima“ – izjavio je Đurđev.

-Kada ljudi na neposrednim izborima svojim glasom podrže kandidata koji se otvoreno zalaže za okončanje rata u Ukrajini mirnim sredstvima, koji slovi za proruskog političara, a ne njegovog proevropskog političkog protivnika Ivana Korčoka, to nam sugeriše kakvo je raspoleženje javnosti u odnosu na pitanja poput sukoba u Ukrajini, sankcija uvedenih Rusiji ali i opšteg kursa koji je zauzela Evropa– poručio je Đurđev.

AP Photo/Denes Erdos
 

 

-Ovu pobedu treba posmatrati kao deo jednog niza – samo ću vas podsetiti kako Evropu za nešto manje od dva meseca očekuju izbori za Evropski parlament gde će doći od ozbiljne preraspodele snaga, desnica, onaj deo evropskog političkog spektra koji je naklonjen našoj državi, koji razume istorijsku ulogu Srbije, koji ima sluha za naše državne i nacionalne interese, će postati faktor bez koga se ne mogu donositi političke odluke na nivou Evrope, opet, to je samo uvod u talas promena levo-liberalnih režima u zemljama širom EU koji će se desiti u bliskoj budućnosti“ – rekao je Đurđev.

-Izbor proruskog predsednika u Slovačkoj je početak talasa koji će promeniti Evropu, na nama je da budemo strpljivi i istrajni. Neophodno je istrajati u našoj borbi za očuvanje Republike Srpske i Kosova i Metohije, jer već od jeseni očekuje nas povoljniji trenutak za rešavanje naših fundamentalnih pitanja" –  zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike