Tek kad je svanulo videlo se koliko je dramatično: Pogled iz vazduha na urušeni most u Baltimoru (FOTO)

26.03.2024

13:40

0

Autor: J. B.

Rekom patrolira spasilački čamac sa uključenim svetlima za hitne slučajeve

Tek kad je svanulo videlo se koliko je dramatično: Pogled iz vazduha na urušeni most u Baltimoru (FOTO)
Copyright WJLA via AP

Spasilačke ekipe tragaju za ljudima i vozilima koji su upali u reku nakon što je brod srušio most u Baltimoru, a scene snimljene iz vazduha po danu pokazuju razmere ove nesreće. 

Naime, brod Dali je započeo putovanje ka Šri Lanki, ali je ubrzo prekinuto kada je teretnjak udario u most Frensis Skot Ki i urušio ga, a njegovi delovi popadali u vodu. 

Kao što se može videti na fotografijama, brod je još uvek tamo. Rekom patrolira spasilački čamac sa uključenim svetlima za hitne slučajeve. Dva helikoptera nadleću teren, jedan je nisko, dok drugi lebdi mnogo više. 

Za sada dve osobe izvučene su iz vode nakon rušenja mosta u Baltimoru, rekao je šef vatrogasaca Džejms Volas. On je rekao da je jedna osoba u teškom stanju, dok druga nije ozbiljno povređena. 

Kevin Kartrajt, direktor komunikacija vatrogasne službe grada Baltimora, rekao je za Si-En-En da rade sa američkom obalskom stražom i da je tim ronilaca u reci radi operacija potrage i spasavanja, dok su temperature oko -1 stepen Celzijusa.

Još se ne zna koji je teret brod imao.

Šta je mogući uzrok?

Stručnjak za pomorski saobraćaj sa sedištem u Singapuru, koji je mnogo puta plovio teretnim brodovima kroz luku Baltimora, rekao je za Bi-Bi-Si, nakon što je video snimke, da postoji nekoliko mogućih uzroka

1. Kvar glavnog motora

2. Kvar upravljanja

3. Prekid rada generatora

4. Mogućnost greške pilota/ljudske greške

- Pre nego što brod krene, trebalo bi da obavimo sve provere na svim delovima broda. To je deo liste provere pre polaska. Dakle, ako je sve urađeno, očigledno je nešto previđeno - rekao je stručnjak.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike