Dvoje izvučeno iz reke nakon rušenja mosta u Baltimoru: Spasioci i dalje tragaju

26.03.2024

11:49

0

Autor: 24sedam

Temperature u vodi su oko -1 stepen Celzijusa

Dvoje izvučeno iz reke nakon rušenja mosta u Baltimoru: Spasioci i dalje tragaju
Srušio se most u Baltimoru - Copyright Profimedia

Dve osobe izvučene su iz vode nakon rušenja mosta u Baltimoru, rekao je šef vatrogasaca Džejms Volas. On je rekao da je jedna osoba u teškom stanju, dok druga nije ozbiljno povređena. 

Volas je istakao da vlasti možda tragaju za sedam ljudi, ali je dodao da bi taj broj mogao da se promeni. Međutim, ranije danas je Kevin Kartrajt iz Vatrogasne službe grada Baltimora rekao da spasioci traže najmanje 20 ljudi u reci.

 

Naime, uslovi smrzavanja i ograničena vidljivost na mestu urušavanja mosta Frensis Skot Ki u Baltimoru mogli bi da "predstavljaju zabrinutost" jer spasilačke ekipe tragaju za ljudima i vozilima koji su pali u vodu nakon nesreće.

Kevin Kartrajt, direktor komunikacija vatrogasne službe grada Baltimora, rekao je za Si-En-En da rade sa američkom obalskom stražom i da je tim ronilaca u reci radi operacija potrage i spasavanja, dok su temperature oko -1 stepen Celzijusa.

Kartrajt je rekao da timovi rade "metodično i bezbedno" kako bi osigurali da "svi koji rade ovde na licu mesta budu bezbedni i da mogu da napreduju bez nanošenja štete bilo kome drugom".

Da podsetimo, teretni brod udario je u most, nakon čega se zapalio i potonuo. Tom prilikom više vozila upalo je u reku Patapsko.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike