Drama u Rusiji: Putnica pretila bombom iz ručnog prtljaga na aerodromu

24.03.2024

13:40

0

Reč je o letu SU1862 Moskva-Jerevan

Drama u Rusiji: Putnica pretila bombom iz ručnog prtljaga na aerodromu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Putnica na letu za Jerevan rekla je da ima bombu u ručnom prtljagu na aerodromou Šermetjevo, saopštila je pres služba aerodroma RIA Novosti.

"Pozvana je policija, istraga je u toku", rekao je sagovornik agencije.

Pres služba je dodala da je reč o letu SU1862 Moskva-Jerevan.

Kako je precizirao Telegram kanal "112", pozivajući se na izvor, žena je rekla stuardesama da je u njenom rancu bila bomba odmah nakon što je avion poleteo.

Kako prenosi kanal, let je odložen.

Podsetimo, pre dva dana u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Podmoskovlju blizu Moskve, grupa od pet terorista ubila je 143 osobe, ali se tačan broj još utvrđuje. Ubijeno je i najmanje troje dece. Hospitalizovano je 115 osoba, od kojih su petoro deca.

Napadači su prvo ušli na jedan od bočnih ulaza i odmah otvorili vatru na ljude u holu nakon čega su krvavi pir nastavili u koncertnoj sali na prvom spratu gde je trebalo da počne koncert rok grupe ""Piknik".

Zatim su podmetnuli požar u sali i pobegli istim belim "renom" kojim su i došli. Vatra se ubrzo proširila na ceo objekat i zahvatila i krov. Helikopteri su ispustili 160 tona vode da bi lokalizovali požar.

Napadači su pucali na prisutne iz "kalašnjikova" i skraćenih lovačkih karabina. Na mestu terorističkog napada snage bezbednosti pronašle su oružje i municiju kalibra 5,45 za Saigu i 7,62 za AK. Očevici navode da su neki od terorista nosili i kanistere sa zapaljivom tečnošću.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike