Urednica ruskog medija o krvavom piru u Moskvi: Ovo je osnovni trik, napad nema veze sa ISIS-om, svi znaju ko stoji iza njega

23.03.2024

14:29

0

Šefica medijske grupe je istakla da su imena i lica počinilaca već poznata vlastima i da su teroristi tokom ispitivanja sve ispričali

Urednica ruskog medija o krvavom piru u Moskvi: Ovo je osnovni trik, napad nema veze sa ISIS-om, svi znaju ko stoji iza njega
Copyright Profimedia

Ukrajina i Zapad pribegli su operacijama lažne zastave kako bi ubedili sve da Islamska država (IS, ISIS) stoji iza terorističkog napada u koncertnoj sali Krokus siti hola u blizini Moskve, rekla je Margarita Simonjan, glavna urednica Sputnjikove matične medijske grupe Raša tudej.

Šefica medijske grupe je istakla da su imena i lica počinilaca već poznata vlastima i da su teroristi tokom ispitivanja sve ispričali.

- Odmah je postalo očigledno zašto američki mediji ujedinjeno tvrde da je kriv ISIS - rekla je ona.

Simonjan je objasnila da su počinioci izabrani da izvedu napad na način koji bi omogućio Zapadu da ubedi međunarodnu zajednicu da iza napada stoji teroristička organizacija.

- Osnovni trik. Na nivou šibicarenja. To nema nikakve veze sa ISIS-om. Ukrajinci su krivi - dodala je ona.

Ona je dodala da ih je entuzijazam zapadnih medija koji su pokušavali da ubede sve da je ISIS odgovoran čak i pre hapšenja potpuno odao.

Profimedia
Margarita Simonjan

- Ovo nije ISIS. Ovo je uigrani tim od nekoliko drugih, takođe nadaleko poznatih skraćenica - zaključila je Simonjan, koja je objavila nekoliko snimaka terorista nakon hapšenja.

Do pucnjave je došlo u petak uveče u koncertnom prostoru Krokus siti hola nedaleko od Moskve, nakon čega je usledio veliki požar. U celom haosu stradale su najmanje 143 osobe.

U satima nakon napada zapadni mediji su insistirali da iza njega stoji radikalna džihadistička organizacija ISIS, dok su ukrajinski zvaničnici rekli da nemaju nikakve veze sa tragedijom.

Osumnjičeni su privedeni u ruskoj oblasti Brjanska u blizini ukrajinske granice. Prema podacima organa za sprovođenje zakona, oni su imali bazu podrške sa druge strane granice.

Dok je Kijev požurio da negira svoju umešanost u pucnjavu, ukrajinske tajne službe imaju dugu evidenciju terorističkih napada na rusku teritoriju, od granatiranja u Belgorodskoj oblasti do ubistava politikologa Darije Dugine i novinara Vladlena Tatarskog.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike