Zaharova se obrušila na SAD i Ukrajinu zbog napada u Moskvi, pa pomenula i Kosovo: Američke vlasti ne treba da zaborave...

23.03.2024

11:52

0

Krivicu za masakr delimično je svalila na Vašington

Zaharova se obrušila na SAD i Ukrajinu zbog napada u Moskvi, pa pomenula i Kosovo: Američke vlasti ne treba da zaborave...
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova oglasila se povodom terorističkog napada u Moskvi, okrivljujući delimično SAD za njega.

- Glavno je da američke vlasti ne zaborave kako je njihovo informaciono i političko okruženje povezivalo teroriste koji su pucali u Krokus siti holu sa zabranjenom terorističkom organizacijom ISIS - napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.

- Sada znamo u kojoj su zemlji ovi krvavi gadovi planirali da se sakriju od progona - Ukrajini. U istoj zemlji koja se, kroz ruke zapadnih liberalnih režima, deset godina pretvarala u centar širenja terorizma u Evropi, prestigavši čak i Kosovo - dodala je.

U terorističkom napadu u petak uveče stradale su najmanje 93 osobe, dok je više od 100 ljudi hospitalizovano. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država, a FSB je dan kasnije saopštila da je uhapsila 11 terorista povezanih sa napadom.

Sve najnovije informacije o napadu u Moskvi možete iz minuta u minut pratiti u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike