Objavljen snimak ispitivanja vođe grupe terorista iz Moskve: Pričao na stranom jeziku, otkrio i imena saradnika! (VIDEO)

23.03.2024

13:19

0

Među ljudima sa kojima je komunicirao navodi imena koja zvuče kao "Abdulo” i "Muhamed”

Objavljen snimak ispitivanja vođe grupe terorista iz Moskve: Pričao na stranom jeziku, otkrio i imena saradnika! (VIDEO)
Copyright Printscreen/Telegram/Маргарита Симоньян

Glavna urednica medijske grupe Raša Tudej i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan objavila je na svom Telegram kanalu još jedan snimak sa osumnjičenim za teroristički napad u Krokus siti hola, nazvavši ga vođom.

- A evo i vođe duhova. Ovo još niste videli - napisala je ona pored snimka u kom muškarac govori tadžičkim jezikom, dok žena prevodi njegove reči.

On je ispričao da su teroristi živeli u hostelu koji se nalazio "u Dmitrovki na auto-putu“. Pritvorenik je rekao da su kupili auto i da su "hteli da rade kao taksi”. Među ljudima sa kojima je komunicirao navodi imena koja zvuče kao "Abdulo” i "Muhamed”.

 

 

FSB je u petak uveče izvestio da je do pucnjave i požara došlo pre koncerta u Krokus siti holu u Krasnogorsku kod Moskve. Prema poslednjim podacima ruskog istražnog komiteta, poginule su 143 osobe.

Najmanje četiri maskirana muškarca i upala su u hol kroz tezge, pucala u ljude iz otvora i bacila zapaljive bombe, pišu RIA novosti.

Prema centralnom obaveštajnom centru FSB-a, oružje koje su teroristi koristili u Krokusu bilo je unapred pripremljeno. Nakon terorističkog napada kriminalci su pokušali da pobegnu automobilom, krećući se ka rusko-ukrajinskoj granici, nameravajući da pređu granicu i imali su relevantne kontakte na ukrajinskoj strani.

FSB je na kraju priveo 11 osoba, uključujući 4 teroriste direktno umešane u teroristički napad. Njih četvorica privedena su u regionu Brjanska u razmaku od nekoliko sati, a zatim su prebačeni u Moskvu.

Sve detalje o terorističkom napadu u Moskvi možete pratiti iz minuta u minut u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike