Srpski državljanin preživeo pakao u dvorani u Moskvi: Nema poginulih Srba među stradalima u terorističkom napadu

23.03.2024

10:46

0

Jedan naš državljanin bio je u središtu haosa u prestonici Rusije

Srpski državljanin preživeo pakao u dvorani u Moskvi: Nema poginulih Srba među stradalima u terorističkom napadu
Teroristički napad u Moskvi - Copyright Profimedia

Vanredna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koju je zakazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić bavila se brojnim aktuelnim temama, otkrio je u obraćanju posle sednice Ivica Dačić, koji je istakao da je jedan naš državljanin preživeo pakao zajedno sa ostalima koji su u petak uveče bili u dvorani u Moskvi.

- Pričalo se o bezbednosnoj situaciji na KiM, u regionu i najnovijim teškom zločinu, a to je teroristički akt u Moskvi. Nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički akt. Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna. Potrebno je da se preduzmu sve mere opreza i preventivne radnje kako bi sprečili svaku mogućnost remećenja mira i opasnost za živote ljudi - kazao je Dačić.

Osim toga, nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije istakao je da je jedan naš državljanin bio na događaju u Moskvi na kom je došlo do napada.

Printscreen RTV Pink
 

- Prema informacijama, do sada nije prijavljeno, od nadležnih službi, nismo dobili dodatno obaveštenje, ostajemo pri izjavi od sinoć, a to je da među građanima koji su nastradali nema naših državljana. Postoji informacija da je jedan naš državljanin bio prisutan na tom događaju, reč je o kulturnom događaju. Nema naših državljanja na spisku poginulih i povređenih. To ne znači da ne može doći do promene, imajući u vidu da je taj broj poginulih drastično povećan - rekao je Dačić.

I Snežana Pavlović, prvi savetnik Ambasade Republike Srbije u Ruskoj Federaciji, potvrdila je da za sada nema zvaničnih informacija da među poginulima ili ranjenima ima naših građana.

U stravičnom terorističkom napadu u Moskvi poginule su najmanje 93 osobe, a sva dešavanja dan posle masakra možete pratiti u našem blogu uživo.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike