Eksplozije odzvanjale u Kijevu i Belgorodu! U noćnim i jutarnjim napadima povređeno 15 osoba (VIDEO/FOTO)

21.03.2024

09:50

0

U ruskom gradu povrede je zadobilo pet ljudi, a u ukrajinskoj prestonici deset

Eksplozije odzvanjale u Kijevu i Belgorodu! U noćnim i jutarnjim napadima povređeno 15 osoba (VIDEO/FOTO)
Copyright Printscreen Twitter/ZelenskyyUa

U jutrošnjem ukrajinskom napadu na Belgorod pet osoba je povređeno, a više od 30 stanova u šest višespratnica je oštećeno, kao i deset automobila.

Bez struje je ostalo oko 5.000 stanovnika, izjavio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov.

 

 

Prema izveštaju ruske novinske agencije RIA Novosti, deset ukrajinskih raketa tipa RM-70 Vampir oboreno je iznad Belgorodske oblasti.

 

 

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je i da su jutros snage protivvazdušne odbrane uspele da spreče nekoliko napada ukrajinskih snaga na ruske ciljeve.

Jaki udari na Kijev

Nekoliko sati ranije, u noćnom raketnom napadu na Kijev, deset ljudi je povređeno, prema izjavi gradonačelnika Vitalija Klička.

 

 

Šteta je pričinjena na zgradama u različitim delovima grada, a rakete su pale i na nekoliko preduzeća. U pojedinim delovima grada, poput Ševčenkovskog okruga, došlo je do požara u stambenim zgradama i vrtiću.

Vojna uprava Kijeva potvrdila je da su u Svjatošinskom okrugu razbijeni prozori na zgradi, dok su u Ševčenkovskom okrugu izbili požari usled napada.

 

 

Kličko je dodao da je u okrugu Podolsk došlo do požara na trafo-stanici i dvospratnoj nestambenoj zgradi zbog pada raketnog otpada.

Napadi su izvedeni raketnim sistemima sa strateških bombardera Tu-95, a eksplozije su se čule u Kijevu i okolnim oblastima, prenosi Unian, ukrajinska nacionalna novinska agencija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike