Autom uletela u jezero i udavila se: Otkriveno kako je stradala američka milijarderka, dok je tonula pričala telefonom sa prijateljicom

21.03.2024

12:30

0

Njen zet, lider republikanaca u Senatu Mič Makonel, pomenuo je tragediju u svom govoru povodom ostavke

Autom uletela u jezero i udavila se: Otkriveno kako je stradala američka milijarderka, dok je tonula pričala telefonom sa prijateljicom
Copyright Profimedia

Američka tajkunka Angela Čao bila je pijana kada je uletela svojim "tesla" automobilom u jezerce i utopila se prošlog meseca na ranču u Teksasu, saopštila je policija.

Kancelarija šerifa okruga Blanko otkrila je da je nivo alkohola u njenoj krvi bio skoro tri puta veći od zakonske granice države.

Ova 50-godišnjakinja umrla je posle večere 10. februara sa grupom prijatelja na imanju u blizini Džonson Sitija.

Njen zet, lider republikanaca u Senatu Mič Makonel, pomenuo je tragediju u svom govoru povodom ostavke.

U sredu je kancelarija šerifa okruga Blanko objavila nalaze svoje istrage u kojoj se zaključuje da je smrt gospođe Čao bila "nesrećni slučaj".

Do nesreće je došlo nakon što je prethodne noći okupila sedam drugarica sa Harvardske poslovne škole da provedu vikend na velelepnom ranču, a prisustvovale su i koncertu repera Pitbula u Ostinu, navodi se u policijskom izveštaju.

Nakon toga je imala nezgodan manevar i uletela je svojim automobilm u jezero. Njena prijateljica Amber Kejnan rekla je detektivima da ju je Čao pozvala u 23.42 i rekla da je auto u vodi i da je ona zarobljena u njemu.

 

 

- Rekla je da voda raste i da će umreti. Rekla je prijateljici "Volim te", oprostila se od Kejnan, navodi se u izveštaju, u kom se naglašava da je razgovor trajao osam minuta.

Prijatelji i policija su pokušali da je spasu. Dok su neki od prijatelja vrištali na policajce, oni su razbili staklo potopljenog vozila i izvukli Čao iz jezera.

Proglašena je mrtvom u 1.40 11. februara. Toksikološkim testom utvrđeno je da je imala koncentraciju alkohola u krvi od 0,233 grama na 100 mililitara, što je tri puta više nego što je dozvoljeno u Teksasu.

Čao je bila predsednica i izvršna direktorka u kompaniji Foremost Group, koja upravlja globalnom flotom brodova za prevoz rasutog tereta. Njeno bogatstvo procenjeno je 14,2 milijarde dolara, prema Forbsu.

Bila je udata za Džima Brejera, milijardera rizičnih kapitalista.

Njena starija sestra, Elejn Čao, udata je za Miča Makonela i bila je ministarka za transport za vreme predsednika Donalda Trampa i ministarka za rad u vreme predsednika Džordža V.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike