Bajdenov vršnjak je i ranije imao nezgode: Pre nego što se "zaledio", senator Mič Makonel padao nekoliko puta, morao da ide i na operaciju!

27.07.2023

13:48

1

Zbog potresa mozga morao je da odustvuje mesec i po dana iz Senata SAD

Bajdenov vršnjak je i ranije imao nezgode: Pre nego što se "zaledio", senator Mič Makonel padao nekoliko puta, morao da ide i na operaciju!
Copyright AP Photo/Mariam Zuhaib

Lider manjine u Senatu Mič Makonel sapleo se i pao pri iskrcavanju iz aviona na nacionalnom aerodromu Ronald Regan u Vašingtonu ovog meseca, rekla su dva izvora upoznata sa incidentom.

Makonel (81) tom prilikom nije ozbiljno povređen, a kasnije tog dana viđen je na Kapitolu, gde je razgovarao sa najmanje jednim reporterom.

Pad, koji ranije nije prijavljen, dogodio se 14. jula nakon što je otkazan let iz Vašingtona dok su svi bili u avionu. Makonel, koji je bio putnik, imao je "lice biljke", rekao je za NBC News neimenovani izvor koji je bio u avionu u to vreme, ali nije bio svedok pada.

Makonel je takođe nedavno koristio invalidska kolica iz predostrožnosti kada se kretao po prepunim aerodromima, rekao je izvor upoznat sa njegovom praksom.

Makonel, koji je preživeo dečiju paralizu i dugo se mučio da se kreće preko stepenica i drugih prepreka, imao je skoro fatalne padove. Ove godine zadobio je potres mozga i napuklo rebro prilikom pada u Vašingtonu, pa je šest nedelja proveo van Senata. Osim toga, slomio je rame pri padu u Kentakiju 2019. godine, zbog čega je morao da se operiše.

Makonelovo zamrzavanje tokom konferencije za novinare u sredu, koje je trajalo skoro pola minuta, obnovilo je zabrinutost za njegovo zdravlje nakon potresa mozga.

- Definitivno je sporiji u hodu - rekao je republikanski senator koji je govorio pod uslovom anonimnosti. Na sastancima Republikanske stranke iza zatvorenih vrata, „on se time ne bavi“, rekao je senator, misleći na zdravstvena pitanja.

Makonel, koji je rekao novinarima da je „dobro“ nakon što se u sredu zaledio dok je držao govor, razgovarao je nakon incidenta sa predsednikom Džoom Bajdenom, koji je njegovo godište, i predsednikom Predstavničkog doma Kevinom Makartijem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike