Potpuni haos u Španiji: Farmeri traktorima ušli u centar Madrida, blokirani auto-putevi i prilazi lukama! (FOTO/VIDEO)

17.03.2024

19:30

0

Španski farmeri, kao i mnogi širom Evropske unije, protestovali su protiv teških ekonomskih uslova i strogih propisa

Potpuni haos u Španiji: Farmeri traktorima ušli u centar Madrida, blokirani auto-putevi i prilazi lukama! (FOTO/VIDEO)
Copyright AP Photo/Bernat Armangue

Hiljade španskih farmera danas je ponovo protestovalo sa stotinama traktora u Madridu, tražeći bolje cene za svoje proizvode i osuđujući poljoprivrednu politiku Evropske unije.

Poljoprivrednici iz raznih delova Španije rano ujutro krenuli su ka Madridu, što je izazvalo probleme u saobraćaju.

Udruženje poljoprivrednika "Union de Uniones" saopštilo je da želi da poboljša odnose između gradskog i ruralnog stanovništva. Demonstranti su prvo kolonom traktora stigli do Ministarstva zaštite životne sredine, a odatle do Ministarstva poljoprivrede.

AP Photo/Bernat Armangue
 

Luis Kortes iz udruženja upozorio je da će poljoprivrednici ponovo pojačati proteste ako vlada ne ponudi rešenja za brojne probleme sa kojima se suočava poljoprivredni sektor zemlje.

Španski farmeri, kao i mnogi širom Evropske unije, protestovali su protiv teških ekonomskih uslova i strogih propisa za koje kažu da otežavaju održavanje poljoprivrede.

 

 

Traktori i druga vozila su više puta blokirali auto-puteve, puteve i prilaze lukama i veletržnicama u Španiji.

Španska vlada je već napravila određene ustupke u pokušaju da umiri poljoprivrednike, ali udruženja poljoprivrednika kažu da su ove mere nedovoljne.

 

 

Početkom februara španski farmeri blokirali su 14 auto-puteva u regionima Katalonije, Andaluzije, Kastilja-La Manča i Valensije, što je rezultiralo saobraćajnim kolapsom na prilazima većini urbanih centara širom ove zemlje.

Takođe, tokom proteklih nekoliko nedelja farmeri u evropskim zemljama, uključujući Nemačku, Francusku, Grčku, Bugarsku, Italiju, Holandiju i Belgiju, održali su proteste koji su ponekad prerastali u nasilje.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike