Bugarski poljoprivrednici izašli na ulice sa jasnim zahtevima: Prosuli mleko ispred parlamenta, traže ostavku ministra (VIDEO)

13.02.2024

15:21

0

Na transparentima koje su nosili bili su natpisi poput "Lako obećavaš, a onda ne ispuniš" i "Dosta je eksperimenata sa bugarskom poljoprivredom"

Bugarski poljoprivrednici izašli na ulice sa jasnim zahtevima: Prosuli mleko ispred parlamenta, traže ostavku ministra (VIDEO)
Copyright Profimedia

Poljoprivrednici u Bugarskoj organizovali su protest ispred zgrade vlade, zahtevajući ostavku ministra poljoprivrede Kirila Vateva.

Predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača (AZPB) Vencislav Vrbanov naglasio je da protest ne bi bio potreban da je ministar Vatev već podneo ostavku, prenosi agencija BTA.

- Ministar je sebi dozvolio da nas podeli na "naše" i "njihove". On je odgovoran za sve što se dešava u našem sektoru. Zato mora da podnese ostavku - poručio je Vrbanov.

 

 

Na transparentima koje su nosili okupljeni poljoprivrednici bili su natpisi poput "Lako obećavaš, a onda ne ispuniš" i "Dosta je eksperimenata sa bugarskom poljoprivredom".

Četiri predstavnika demonstranata puštena su u zgradu vlade gde su izneli svoje zahteve, a sada očekuju odgovor nadležnih.

U znak protesta protiv politike bugarske vlade u oblasti poljoprivrede, dvojica najvećih stočara u Bugarskoj, Dimo Spasov i Canko Canev, prosuli su mleko ispred zgrade parlamenta.

Protesti nezdaovoljnih poljoprivednika u poslednjih nekoliko nedelja napravili su haos u Evropi. Na ulice su da izraze svoje nezadovoljstvo izašli farmeri u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Belgiji, Holandiji, Poljskoj, Španiji, a čak je i sam Brisel, sedište EU, bio pod opsadom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike