Sedmica u svetu: Kejtin fotošop skandal, napadi ukrajinskih boraca na rusku teritoriju i pakleni "Boingovi" letovi

17.03.2024

21:14

0

Najviše problema izazvala je britanska princeza

Sedmica u svetu: Kejtin fotošop skandal, napadi ukrajinskih boraca na rusku teritoriju i pakleni "Boingovi" letovi
Copyright Profimedia, Youtube/Сармат 300 30 3/ABC7 News Bay Area

U nedelji za nama (11-17. marta 2024) održavaju se predsednički izbori u Rusiji, britanska kraljevska porodica nastavila je da bude u srcu nepreglednih teorija zavere, a putnici koji su leteli brojnim "Boingovim" letelicama su bili na velikim mukama.

Izbori u Rusiji

U Rusiji se prvi put održavaju trodnevni izbori - 15, 16. i 17. marta.

Reč je o prvim predsedničkim izborima na kojima glasaju i stanovnici četiri ukrajinska regiona - Donjecke, Luganske, Zaporoške i Hersonske oblasti, koje je Rusija pripojila u septembru 2022. godine.

AP photo
 

Prva biračka mesta otvorena su na Kamčatki i Čukotki u četvrtak u 23.00 po moskovskom vremenu, a najzapadnija birališta otvorena su u petak u 9.00 u Kalinjingradskoj oblasti.

Za mesto novog šefa države takmiče se četiri kandidata: Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin.

Saga o Kejt Midlton se nastavlja

Britanska princeza Kejt Midlton je pokrenula neverovatnu buru ove nedelje kada se utvrdilo da je obična porodična fotografija, koju je postavila na Instagramu povodom Dana majki,izuzetno fotošopovana zbog čega su je iz upotrebe povukle i najveće medijske agencije.

Profimedia
Sporna fotografija Kejt Midlton

Potom se Kejt izvinila preko društvenih mreža i rekla da je sama ogovorna za propust jer "voli da eksperimentiše" sa editovanjem slika. Poručila je i da joj je žao što se stvorila zabuna.

Međutim, tu nije bio kraj. Pošto se već neko vreme vodi polemika o tome zašto se princeza ne pojavljuje u javnosti i kakvog je zdravstvenog stanja, teorije zavere su samo počele da se nižu, pa su tako kružile glasine da ima ljubavnika, da njen suprug Vilijam ima ljubavnicu koja je zatrudnela itd.

Izbegavajte "Boingove" avione

Za samo nedelju dana zabeleženo je nekoliko incidenata povezanih sa avionima proizvođača "Boing". Letelice su "propadale" usled leta, curilo im je gorivo nakon poletanja, izletale su sa piste i slično.

Takođe, Džon Barnet, nekadašnji zaposleni kompanije koji je postao uzbunjivač, pronađen je mrtav na parkingu na Floridi. On je godinama ukazivao na "muljanja" u proizvodnji i da se neadekvatni dleovi ugrađuju u avione.

Upad ukrajinskih diverzanata na rusku teritoriju

Ukrajinske snage ove nedelje pokrenule su čitav niz napada na pogranične ruske teritorije poput Belgorodske i Kurske oblasti.

Prvo su ukrajinske bespilotne letelice napale ruski energetski objekat kompanije "Lukoil" u industrijskoj zoni Nižegorodske oblasti, nakon čega je izbio požar na jednom od postrojenja za preradu nafte.

Gobernador regional de Belgorod, Vyacheslav Gladkov, en Telegram vía AP
 

Ministarstvo odbrane Rusije je u utorak saopštilo da su ukrajinski diverzanti su, uz podršku tenkova i oklopnih vozila, pokušali da se probiju u Rusiju iz tri pravca. Kako je navedeno, ruske snage su uspele da odbiju napade.

Ukrajina je potom i drugu noć zaredom pokrenula masovne napade bespilotnim letelicama na nekoliko ruskih regiona, a iznad Voronješke oblasti je uništeno više od 30 ukrajinskih dronova.

U napadima na Belgorod je stradalo i nekoliko ljudi, uključujući i tinejdžerku.

Ruske snage bezbednosti osujetile su u četvrtak pokušaj ukrajinskih diverzanata da prodru u Belgorodsku oblast u blizini sela Spodarjušino, saopštilo je Ministarstvo odbrane. 

Profimedia
 

Osim toga, Granična služba Federalne službe bezbednosti (FSB), Nacionalna garda Rusije i Oružane snage Rusije nisu dozvolile diverzantima da prodru u Kursku oblast kod sela Tetkino, preneli su ruski mediji.

Preminuo čovek koji je živeo u "gvozdenim plućima"

Pol Aleksander, koji je sedam decenija živeo unutar "gvozdenih pluća", preminuo je u 78. godini.

Poznat kao Polio Pol, Amerikanac je oboleo od teške bolesti u leto 1952. kada je imao šest godina i tada je ostao paralizovan od vrata nadole.

Uprkos svemu, pohađao je koledž, postao je advokat i objavio je nekoliko dela

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike