Babiš, umesto pomoćniku, greškom mejl poslao aktivisti: Usledio skandal zbog onoga što je pisao o ministru

12.03.2024

10:53

0

Ekološki aktivista Rovinski je napisao da ovo nije prvi put da je greškom primio mejl od Babiša

Babiš, umesto pomoćniku, greškom mejl poslao aktivisti: Usledio skandal zbog onoga što je pisao o ministru
Bivši premijer Češke Andrej Babiš - Copyright AP photo/Olivier Matthys

Poruka bivšeg češkog premijera Andreja Babiša, namenjena njegovom saradniku Janu Rovenskom, u kojoj zahteva da mu nabavi kompromitujuće informacije o ministru spoljnih poslova Janu Lipavskom, greškom je dospela u javnost.

Babiš je mejl umesto Rovenskom greškom poslao ekološkom aktivisti koji se isto zove, nakon čega je mejl objavljen u češkim medijima, piše Politiko.

- Daj mi neke teme, neku pozadinu o ovom Lipavskom. Napiši mi priču o Izraelu, kako je okrenuo leđa našem narodu, kako je otišao u Dohu, kako ide svuda, vodi kampanju, nešto o glasanju putem pošte - napisao je Babiš u mejlu koji je nameravao da pošalje svom saradniku.

U mejlu je Babiš takođe spomenuo suprugu i ćerku Lipavskog i raspitivao se da li ministar govori strane jezike.

Ekološki aktivista Rovinski je na platformi Fejsbuk napisao da ovo nije prvi put da je primio mejl od Babiša, kao i da ih nikada pre nije objavio, već ih je ignorisao ili uputio bivšeg premijera na grešku, ali da je ovog puta bilo drugačije zbog uplitanja porodice Lipavskog.

- Mejl je posredno stigao do mene i njegov sadržaj mi se gadio. Veliki je izazov za češko društvo da jednom zauvek odbaci metode StB (čehoslovačka tajna policija iz komunističkog doba) u politici - rekao je Lipavski za češku agenciju Novinki.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike