Neviđen zločin nad dečakom (11): Ubijen dok je trudnu majku branio od nasilnog bivšeg dečka (FOTO)

16.03.2024

11:25

0

Autor: 24sedam

Dečak (11) izboden je nasmrt, trudna majka u kritičnom stanju

Neviđen zločin nad dečakom (11): Ubijen dok je trudnu majku branio od nasilnog bivšeg dečka (FOTO)
Copyright Youtube/WGN News/Facebook

Dečak (11) izboden je nasmrt u Čikagu dok je pokušavao da zaštiti svoju majku, u devetom mesecu trudnoće, od njenog nasilnog bivšeg dečka.

Krozeti Brend (37) je optužen za ubistvo prvog stepena i pokušaj ubistva prvog stepena u vezi sa smrtonosnim ubodom nožem u sredu jer je ubio Džejdena Perkinsa, dok se maloletnikova majka Laterija Smit nalazi u kritičnom stanju.

Printscreen/Facebook
Veliki heroj Džejden Perkins

 

Brend je bio Laterijin bivši dečko i nalazi se na uslovnoj slobodi nakon što je osuđen na 16 godina zatvora.

Načelnik čikaške policije Lari Sneling rekao je da je Brend pušten na uslovnu slobodu samo dan pre napada. Državni tužilac okruga Kuk Kim Foks rekao je da je dečak preminuo od uboda nožem u grudi dok je pokušavao da zaštiti majku u sredu ujutro.

- Brend je pušten na uslovnu slobodu i nosio nanogicu od oktobra. Dok je bio na uslovnoj slobodi, pretio je žrtvi porukama, ali se i pojavio u njenoj kući. U februaru je vraćen u zatvor zbog ovog kršenja uslovnog otpusta - rekla je šefica detektiva Antoanet Ursiti.

Komšije sakupile 27.000 dolara

Komšije su pokrenule akciju prikupljanja sredstava za podršku porodici žrtve. Za nepuna dva dana prikupili su više od 27.000 dolara.

Trudnica je bila meta ubičinog zlostavljanje od septembra 2006. nakon što je raskinula sa njim. U jednom trenutku je pretio i pištoljem, pucao u hodniku... Bacao je kamenje na njihov prozor i opsesivno ih dozivao. 

Printscreen/Chicago PD
Ubica Krozeti Brend

 

Dve godine nakon raskida, navodno je udario majku na autobuskoj stanici jer je izlazila sa nekim drugim. Komšija, koja je tražila da ostane anoniman, rekla je da Leterija ima i petogodišnjeg sina, Perkinsovog brata, i da je živela u kompleksu sa svojim verenikom.

Pored ubistva, Brend je optužen i po tri tačke za upad u kuću opasnim oružjem, jednu tačku za oružanu pljačku sa opasnim oružjem, jednu tačku za tešku nasilju u domaćinstvu, jednu tačku za nezakonitu upotrebu oružja od strane prestupnika, jednu tačku optužnice. tačka povrede prethodnog naloga zaštite i jedno izdavanje naloga za prekršaj uslovnog otpusta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike