"Kejt Midlton je izgledala tužno kao ledi Dajana": Šta insajderi i stručnjaci za marketing kažu o aferi koja prati princezu?

13.03.2024

10:19

0

Autor: N.P.

"Zamišljeno je gledala kroz prozor"

"Kejt Midlton je izgledala tužno kao ledi Dajana": Šta insajderi i stručnjaci za marketing kažu o aferi koja prati princezu?
Ledi Dajana i princ Čarls 1992. godine, mesec dana pre nego što su saopštili da se razvode - Copyright Profimedia

Izvori upućeni u dešavanja britanske kraljevske porodice smatraju da je skandal sa fotošopiranom fotografijom otežao oporavak Kejt Midlton od operacije abdomena koju je imala u januaru.

Princeza od Velsa nije navikla da njeno zdravstveno stanje bude u fokusu javnosti, pogotovo nakon što su se pojavile brojne teorije zavere o tome šta joj se tačno dogodilo.

Kejt je u ponedeljak uslikana kako sedi u automobilu pored supruga, princa Vilijama, ali je okrenula glavu što dalje od fotografa.

Zamišljeno je gledala kroz prozor, zbog čega su je mnogi uporedili sa pokojnom svekrvom, ledi Dajanom.

Podsetimo, Kejt se već dva meseca nije pojavila u javnosti, a iako je rečeno da neće učestvovati na javnim događajima pre juna zbog oporavka, korisnici društvenih mreža smatraju da je krajnje neobično što nije objavljena nijedna njena slika. Kralj Čarls je, sa druge strane, više puta uslikan otkad je obelodanio da boluje od raka.

Internetom su potom počele da se šire brojne glasine, poput onih da je princeza u komi, da princ Vilijam ima ljubavnicu ili da se podvrgla plastičnoj operaciji.

Strasti su mogle da se stišaju kada je na zvaničnom Instagram nalogu prinčevskog para objavljena porodična fotografija Kejt i njeno troje dece.

Međutim, tek tada je nastala prava histerija jer je na slici uočeno najmanje 10 nepravilnosti, pa su je iz upotrebe povukle i najveće medijske agencije zbog prekomerne upotrebe fotošopa. Da stvar bude zanimljivija, sama princeza se izvinila i rekla da lično voli da eksperimentiše sa editovanjem fotografija, što je zvučalo prilično neuverljivo, pa su se mnogi s pravom pitali zašto je uopšte bilo dozvoljeno objavljivanje takve slike. Osim toga, teško je poverovati da se jedna princeza bavi fotošopom i da nisu čitavi timovi ljudi zaduženi za njihove naloge na društvenim mrežama.

Profimedia
Porodična fotografija je imala više spornih detalja

- Užasno je biti na udaru javnosti kada se oporavljate od ozbiljne operacije. Glasine na društvenim mrežama su se otele kontroli, ali se Kejt uspšeno oporavlja i pojaviće se do Uskrsa. Samo treba da je svi ostave na miru - rekao je jedan izvor upućen u situaciju za "Page Six".

Drugi izvor je navodno rekao da princeza nije izgledala srećno kada je snimljena u automobilu sa Vilijamom. Prizor ga je podsetio na vreme kada je princeza Dajana izgledala tužno pored svog supruga, tadašnjeg prica Čarlsa, u jeku njihove bračne krize.

Tokom posete Seulu u novembru 1992, Dajana i Čarls su izgledali uznemireno, a samo mesec dana kasnije je saopšteno da se razvode.

Profimedia
Princeza Dajana i princ Čarls u Seulu 1992. godine

Stručnjak za marketing Mark Borkovski rekao je da je čitava afera koja se stvorila oko Kejt pokazala kako kraljevska porodica ne ume da se snađe kada princeza nije dostupna "za pokazivanje" jer ona zaista privlači najviše pažnje.

- Fokus se prebacio na Vilijama i na način na koji on donosi odluke u odnosu sa medijima, a videli smo potpuno odsustvo komunikacije sa medijima - dodao je. 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike