Braća Tejt puštena na slobodu: Rumunski sud ih oslobodio i odložio njihovo izručenje Velikoj Britaniji! (FOTO)

12.03.2024

21:02

0

Braća su rekla da ne žele da budu izručeni iz Rumunije, jer je ta zemlja njihov dom

Braća Tejt puštena na slobodu: Rumunski sud ih oslobodio i odložio njihovo izručenje Velikoj Britaniji! (FOTO)
Braća Tejt - Copyright AP Photo/Andreea Alexandru (STR)

Apelacioni sud u Bukureštu odložio je danas izručenje influensera Endrua i njegovog brata Tristana Tejta Velikoj Britaniji do rešavanja sudskog slučaja koji se protiv njih vodi u Rumuniji i naložio da budu pušteni na slobodu.

Prema odluci suda, odobren je zahtev za izručenje braće Tejt Britaniji, ali je to odloženo dok se konačno ne reši krivični predmet protiv njih u Rumuniji, preneo je Ađerpres. Na tu odluku suda može se uložiti žalba.

Tokom suđenja u Apelacionom sudu u Bukureštu, braća Tejt su rekla da ne žele da budu izručeni iz Rumunije, jer je, kako su naveli, ta zemlja njihov dom i da žele da vrate svoj ugled. Braća Tejt privedena su u ponedeljak uveče nakon što je rumunska policija postupila na osnovu dva evropska naloga za hapšenje koji su izdale pravosudne vlasti Velike Britanije.

- Influenser Endru Tejt priveden je u Rumuniji i uručen mu je nalog za hapšenje koji su izdale britanske vlasti - saopštila je njegov potparol Matea Petresku.

Prema njenim rečima, Endru (37) i njegov brat Tristan privedeni su u ponedeljak uveče zbog optužbi za seksualno nasilje u četiri slučaja u Britaniji iz perioda između 2012. i 2015. U odvojenom slučaju u Rumuniji, braća Tejt su optuženi za silovanje, trgovinu ljudima i formiranje kriminalne organizacije za seksualno iskorišćavanje žena.

AP Photo/Andreea Alexandru (STR)
 

Endru je uhapšen u blizini Bukurešta u decembru 2022. zajedno sa bratom Tristanom i dve Rumunke. Rumunski tužioci su zvanično podigli optužnicu protiv njih četvoro u junu prošle godine, a oni negiraju krivicu. Nakon hapšenja u Rumuniji, braća Tejt su se tri meseca nalazila u policijskom pritvoru pre nego što su prebačeni u kućni pritvor, a nakon toga kretanje im je bilo ograničeno na područja opštine Bukurešt i obližnjeg okruga Ilfov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike