Papa Franja: Ukrajina treba da ima hrabrosti da podigne belu zastavu - strana koja gubi mora da nađe hrabrosti da to prizna

09.03.2024

21:51

0

Verujem da je jači onaj ko vidi situaciju, onaj koji misli o ljudima, onaj ko ima hrabrosti da podigne belu zastavu i pregovara - rekao je papa

Papa Franja: Ukrajina treba da ima hrabrosti da podigne belu zastavu - strana koja gubi mora da nađe hrabrosti da to prizna
Papa Franja - Copyright AP Photo/Gregorio Borgia

Papa Franja je izjavio da bi Ukrajina trebalo da smogne hrabrosti i da, kako je naveo, podigne ''belu zastavu'' i pregovara sa Rusijom o prekidu rata.

Papa je rekao da u sukobu strana koja gubi mora da nađe hrabrosti da to prizna i pristane na pregovore, preneo je Rojters.

- Verujem da je jači onaj ko vidi situaciju, onaj koji misli o ljudima, onaj ko ima hrabrosti da podigne belu zastavu i pregovara - rekao je papa prošlog meseca u intervjuu švajcarskom javnom servisu RSI, koji će biti u celosti emitovan 20. marta u sklopu novog kulturnog programa, navodi Rojters.

Papa je u intervjuu dodao da se pregovori vode uz posredstvo međunarodnih sila i da za pregovore treba imati smelosti, kada "stvari idu naopako".

- Sramota vas je, ali sa koliko smrti će se ovo završiti. Treba pregovarati na vreme i potražiti neku zemlju koja će delovati kao posrednik - rekao je poglavar Rimokatoličke crkve.

On je naveo da "ima mnogo onih koji žele da deluju kao posrednici, posebno Turska".

- Nemojte se stideti da pregovarate pre nego što se situacija pogorša - poručio je papa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike