Zaharova pozvala Micotakisa da ne izneveri sećanje na grčki pokret otpora: Za nacističku Evropu Rusija će uvek biti neprijatelj!

08.03.2024

00:36

0

Treći rajh je takođe bio Evropa. Za takvu nacističku Evropu mi ćemo uvek biti neprijatelji - istakla je Zaharova

Zaharova pozvala Micotakisa da ne izneveri sećanje na grčki pokret otpora: Za nacističku Evropu Rusija će uvek biti neprijatelj!
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa da je "Rusija neprijatelj Evrope", poručila je danas da Moskva nije zastrašivala i ne namerava da zastrašuje ni Atinu, ni druge evropske zemlje, ali isto tako nema nameru da trpi "manifestacije nacizma".

- Treći rajh je takođe bio Evropa. Za takvu nacističku Evropu mi ćemo uvek biti neprijatelji - istakla je Zaharova, prenosi RIA Novosti.

Ona je pozvala Micotakisa da ne izneveri sećanje na grčki pokret otpora.

- U mojoj sovjetsko-ruskoj školi, na časovima muzike učili smo dela Mikisa Teodorakisa. Znala sam i njegovu muziku i njegovu sudbinu. I on je bio neprijatelj Evrope, nacističke Evrope. Ne izdaj, Kirijakose, sećanje na grčki otpor! - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Grčki kompozitor Mikis Teodorakis bio je vođa pokreta otpora protiv profašističke vojne hunte u Grčkoj tokom druge polovine dvadesetog veka. Premijer Grčke je ranije na konferenciji Evropske narodne partije u Bukureštu nazvao Rusiju "neprijateljem" Evrope i obećao da će nastaviti da podržava Ukrajinu "koliko god bude potrebno2, prenela je grčka javna televizija ERT.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike