Putin: SAD pustile "duha iz boce", svetom se ne može upravljati iz jednog centra - tradicionalne vrednosti su temelj postojanja!

06.03.2024

22:45

0

Naveo je da na svetu ne postoje jednaki uslovi za sve i to je, kako je ocenio, glavna nepravda sadašnjeg svetskog poretka

Putin: SAD pustile "duha iz boce", svetom se ne može upravljati iz jednog centra - tradicionalne vrednosti su temelj postojanja!
Vladimir Putin - Copyright Yekaterina Chesnokova, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas da su Sjedinjene Američke Države pustile "duha iz boce" i da vladanje svetom iz jednog centra podriva njegovu osnovu.

- Same Sjedinjene Američke Države su pustile duha iz boce, ali ako je to dozvoljeno, zašto drugim zemljama nije dozvoljeno da štite svoje suštinske interese na isti način? - poručio je Putin na ceremoniji zatvaranja Svetskog festivala mladih koji se održava od 1. do 7. marta u Sirijusu, prenosi RIA Novosti.

On je upozorio da se svetom ne može upravljati iz jednog centra, jer je to, kako je naveo štetno i za sam centar, budući da podriva njegove temelje.

Ruski lider je podvukao da su tradicionalne vrednosti temelj postojanja i da na svetu nema mesta za bilo čiju isključivost, bahatost i segregaciju.

- Očigledno, postoji nešto što nas sve spaja. Sada u Rusiji to zovemo našim tradicionalnim vrednostima. To je temelj našeg života, našeg bića - rekao je Putin.

Naveo je da na svetu ne postoje jednaki uslovi za sve i to je, kako je ocenio, glavna nepravda sadašnjeg svetskog poretka.

- Rađamo se jednaki, ali pitanje je: rastemo li, razvijamo li se u jednakim uslovima? Odgovor je, nažalost, ne. U svetu nema jednakih uslova za sve. I to je glavna nepravda današnjeg svetskog poretka - zaključio je Putin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike