Rusija šalje trupe ka granicama na kojima se stacionirao NATO! Šojgu se hitno oglasio

05.03.2024

16:31

0

On je dodao da će Rusija nastaviti da unapređuje sastav i strukturu Oružanih snaga srazmerno novim pretnjama vojnoj bezbednosti Rusije

Rusija šalje trupe ka granicama na kojima se stacionirao NATO! Šojgu se hitno oglasio
Segej Šojgu - Copyright Profimedia

Rusija je ojačala svoje vojne snage na severu i zapadu zemlje, kako bi odgovorila na ''izgradnju vojnog potencijala NATO-a u blizini granica sa Rusijom'', izjavio je danas ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

- U pozadini jačanja vojnog potencijala NATO-a u blizini ruskih granica, širenja Alijanse kroz pristupanje Finske i, u budućnosti, Švedske, preduzeli smo korake za jačanje grupacija trupa na severnim i zapadnim strateškim pravcima - rekao je Šojguu razgovoru sa ruskim generalima'', prenosi ruski Interfaks.

On je dodao da će Rusija nastaviti da unapređuje sastav i strukturu Oružanih snaga srazmerno novim pretnjama vojnoj bezbednosti Rusije.

Nakon što je Rusija  započela specijalnu vojnu operaciju Ukrajinu 2022. godine, Finska se pridružila NATO-u, dok je Švedska na putu da to učini.

Rat u Ukrajini izazvao je najdublju krizu u odnosima Rusije sa Zapadom nakon Kubanske raketne krize 1962. godine, a ruski predsednik Vladimir Putin je upozorio Zapad da rizikuje da izazove nuklearni rat ako zapadne trupe budu poslate da se bore u Ukrajini.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike