Avion izbušen mecima sleteo usred nedođije: Crevo za gorivo mu visi na krilu, šta se dogodilo? (VIDEO)

05.03.2024

00:55

0

Na snimku se vidi jednomotorna Cessna, najverovatnije model 172 ili 152 kako sleće na neuređenu pistu

Avion izbušen mecima sleteo usred nedođije: Crevo za gorivo mu visi na krilu, šta se dogodilo? (VIDEO)
Copyright Printscreen Instagram/Aero.mt

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak koji je postao viralan vrlo brzo, a na njemu se vidi sletanje malog aviona na zemlju.

Ne zna se tačno ni kada je nastao snimak ni gde, ali je montiran sa muzikom u kojoj se pominje Kolumbija, a i osoba na snimku ima majicu u nacionalnim bojama ove države pa se može predpostaviti da se sve dešava negde u planinskim delovima Južne Amerike.

Na snimku se vidi jednomotorna Cessna, najverovatnije model 172 ili 152 kako sleće na neuređenu pistu. Jedan detalj privlači pažnju - sa gronje strane levog krila visi providno crevo i to iz otvora za točenje goriva.

Kada osoba koja snima priđe avionu, počinje da bude jasno da je u pitanju sve samo ne običan let običnog aviona: repni deo letilice je izrešetan očigledno iz automatskog oružja paljbom a meci su razbili i prozore pilotske kabine. Jedna od guma aviona je takođe probušena. Nekoliko rupa od metaka vidljivio je i na komandnim povribama na krilima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aero MT (@aero.mt)

 

Na snimku se ne vidi da li je pilot povređen. Osoba koja je sačekala avion na letilištu otvara vrata aviona, komunicira sa pilotom a potom i otvor prtljažnog prostora i proverava njegovu sadržinu, koja deluje na prvi pogled prazno.

Šta se zaista dogodilo i kakav je bio sled događaja  može se samo predpostaviti. Na avionu se nazire deo veoma slabo uočljive registracije "PT-" što sugeriše da je avion iz Brazila.

Poznato je da južnoamerički narko karteli koriste mrežu malih aviona i letilišta u zabačenim oblastima za krijumčarenje nakotika, oružnja i nelegalno stečenog novca pa su neretki ili međusobni obračini ili sa policijskim i vojnim snagama.

Dodatnu misteriju predstavlja crevo sa kojim je avion očigledno svo vreme leteo - jedna od predpostavki je da je očigledno poleteo u žurbi pa nije ni stigao da ga otkači posle punjenja goriva

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike