Hapšenje zbog lažnih novčanica: Koristili specijalna mastila i vodene žigove - "palo" 14 osoba!

02.03.2024

22:43

0

Policijska operacija uključivala je snage u Španiji, Italiji i Grčkoj i počela je prošlog novembra nakon što je veliki broj falsifikovanih novčanica otkriven u Barseloni

Hapšenje zbog lažnih novčanica: Koristili specijalna mastila i vodene žigove - "palo" 14 osoba!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Španska policija saopštila je danas da je uhapsila 14 osoba u vezi sa lažnim novčanicama od 100 evra u iznosu od milion evra, koje su prošle neotkrivene na bankomatima i drugim uređajima.

"Novčanice koje je proizvela organizacija rađene su ručno, bile su veoma kvalitetne, jer su koristili specijalna mastila, vodene žigove i različite elemente dizajnirane da se zaobiđu mehanizmi detekcije", izjavila je portparolka španske nacionalne policije Elisa Rebolo, preneo je Rojters.

Pripadnici bande pakistanog porekla, sa sedištem u Napulju, Rimu i Barseloni, distribuirali su novčanice u Italiji, Francuskoj, Grčkoj i Španiji, saopštila je policija.

Policija je navela da je uhapsila osumnjičene na aerodromu u Barseloni i na gradskoj autobuskoj stanici, koji su u oba slučaja nosili po 70.000 evra u falsifikovanim novčanicama.

Policijska operacija uključivala je snage u Španiji, Italiji i Grčkoj i počela je prošlog novembra nakon što je veliki broj falsifikovanih novčanica otkriven u Barseloni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike