Bruji u Ukrajini i Rusiji, unakrsna paljba u toku! Haos u Odesi, Sankt Peterburg napadnut dronom! (VIDEO/FOTO)

02.03.2024

12:09

0

Na istoku Evrope osvanula je burna subota

Bruji u Ukrajini i Rusiji, unakrsna paljba u toku! Haos u Odesi, Sankt Peterburg napadnut dronom! (VIDEO/FOTO)
Copyright Profimedia

Ruski dron izvršio je napad na južni ukrajinski grad Odesu, gde su dve osobe izgubile život, dok je osam ranjeno, dok se šest osoba vodi kao nestalo.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski osudio je ovaj napad, ističući da je uništeno čak 18 stanova u napadu na stambenu zgradu.

 

 

U međuvremenu, u Hersonskoj oblasti ruske snage su izvele artiljerijski napad na Stanislavsk, pri čemu je jedna osoba izgubila život.

 

 

Slični napadi nastavljaju se i u drugim delovima Ukrajine. U Sumskoj oblasti ruske snage izvršile čak 11 udara na devet naselja u kojima su stacionirane Oružane snage Ukrajine.

Napad na Sankt Peterburg

Eksplozija je potresla Sankt Peterburg u subotu ujutru nakon pada drona na stambenu zgradu, prilikom kog su oštećene fasade, a među stanovnicima je nastala panika.

Zdravstvene službe brzo su reagovale i pružile pomoć šest osoba koje su tražile medicinsku pomoć, među kojima je i jedna starija žena (92) koja je hospitalizovana.

 

 

Gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov potvrdio je da je incident oštetio objekte, ali da nije bilo povređenih, jer su stanari evakuisani na vreme.

Kako javlja lokalni list Fontanka, eksplozija se dogodila u severnom delu grada, a fasada stambenog bloka je "ozbiljno oštećena". 

List Izvestija takođe je javio da je u Sankt Peterburgu došlo do eksplozije u kojoj su oštećene dve zgrade i da nema žrtava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike