Oglasio se Kremlj: Makronove izjave opasne!

29.02.2024

10:18

0

Predsednik Francuske je u ponedeljak, nakon samita evropskih lidera u Parizu, poručio da se, iako nema konsenzusa o slanju trupa evropskih zemalja u Ukrajinu, "ništa ne može isključiti"

Oglasio se Kremlj: Makronove izjave opasne!
Copyright Profimedia

Izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona o slanju trupa u Ukrajinu su opasne, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Predsednik Francuske je u ponedeljak, nakon samita evropskih lidera u Parizu, poručio da se, iako nema konsenzusa o slanju trupa evropskih zemalja u Ukrajinu, "ništa ne može isključiti".

- Što se tiče Makronove izjave, ovo je novi element – i mnogo je opasniji. Naši zapadni partneri su, s jedne strane, predvidljivi, ali s druge, nažalost, počinju da razmatraju teme kao što su direktno slanje vojnih kontingenata u Ukrajinu, što bi moglo da nanese nepopravljivu štetu bezbednosti i stabilnosti kontinenta i dovesti do nepopravljivih posledica -  rekao je Peskov za „Prvi kanal“.

Francuski premijer Gabrijel Atal takođe nije isključio slanje vojske u Ukrajinu i dodao da Pariz "ne može da se pomiri" sa pobedom Rusije.

Prethodno su reagovali i portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova koja je poručila da predsednik Francuske Emanuel Makron "nije svestan onoga što govori", reagujući na njegovu izjavu Makrona da se "ne može isključiti" opcija slanja trupa u Ukrajinu.

Oglasila se i Marin Le Pen, a i Lider stranke „Nepokorena Francuska“ Žan-Lik Melanšon osudio je Makronovu izjavu. Prema njegovim rečima, perspektiva pokretanja rata protiv Rusije je ludost.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike