Brisel više nije bezbedan: Čak je i kralj zabrinut zbog onoga što se dešava na ulicama

28.02.2024

11:51

0

Nedavni porast nasilnih zločina, uključujući više pucnjava koje vlasti povezuju s narko-bandom, zabeležen je u glavnom gradu EU

Brisel više nije bezbedan: Čak je i kralj zabrinut zbog onoga što se dešava na ulicama
Copyright Stephanie Lecocq, Pool Photo via AP

Belgijski kralj Filip izrazio je zabrinutost zbog porasta nasilja u Briselu, dok se grad suočava s izazovom suzbijanja sve većeg talasa kriminala povezanog s trgovinom drogom.

Šefica Evropola, Katrin de Bol, izjavila je da je kralj, zajedno sa kraljicom Matildom i belgijskom ministarkom unutrašnjih poslova Anelis Verlinden, tokom posete Evropolu u utorak, bio informisan o radu te agencije u borbi protiv organizovanog kriminala širom Evrope, izveštava Politiko.

Najviši zvaničnici grada Brisela predstavili su plan za suzbijanje kriminala tokom sastanka regionalnog saveta za bezbednost.

Plan obuhvata povećanje prisustva policije na terenu i formiranje radne grupe za identifikaciju područja gde je nasilje u vezi s trgovinom drogom najizraženije. Predviđeno je da lokalna policija i javno tužilaštvo sarađuju u tim područjima radi osiguranja bezbednosti i prevencije nasilja.

Nedavni porast nasilnih zločina, uključujući više pucnjava koje vlasti povezuju s narko-bandom, izazvao je ozbiljnu zabrinutost za bezbednost u glavnom gradu EU.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike