Odgovor na 13. paket sankcija: Moskva proširila listu zvaničnika EU kojima je zabranjen ulazak u Rusiju

23.02.2024

16:37

0

"Evropska unija nastavlja svoje bezuspešne pokušaje da izvrši pritisak na Rusiju jednostranim restriktivnim merama", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Odgovor na 13. paket sankcija: Moskva proširila listu zvaničnika EU kojima je zabranjen ulazak u Rusiju
Kremlj - Copyright Profimedia

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je značajno proširilo listu zvaničnika i političara Evropske unije kojima je zabranjen ulazak u Rusiju kao odgovor na poslednju rundu sankcija evropskog bloka.

Moskva je proširila listu sankcionisanih zvaničnika EU kao odgovor na 13. paket sankcija EU protiv Rusije koji se odnosi na skoro 200 osoba ili entiteta koji podržavaju rat u Ukrajini, preneo je Rojters.

- Evropska unija nastavlja svoje bezuspešne pokušaje da izvrši pritisak na Rusiju jednostranim restriktivnim merama - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

- Kao odgovor na ove neprijateljske akcije, ruska strana je značajno proširila spisak predstavnika evropskih institucija i zemalja članica EU, kojima je zabranjen ulazak na teritoriju naše države, stoji u saopštenju ruskog Ministarstva. Na listi se nalaze predstavnici zakonodavnih organa i komercijalne organizacije koje su obezbedile vojnu pomoći Ukrajini, predstavnici evropskih institucija uključeni u krivično gonjenje ruskih zvaničnika, i oni koji su prikupili materijal kako bi podržali ideju o konfiskaciji ruske državne imovine - navelo je Ministarstvo.

Tu su i predstavnici Saveta Evrope, članice zakonodavne skupštine zemalja Evropske unije, članice PS OEBS (Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju) i PSSE (Parlamentarne skupštine Saveta Evrope), koji sistematski daju agresivne izjave protiv Rusije, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike