Princ Vilijam preuzeo dužnost kralja! Zamenio bolesnog Čarlsa (FOTO)

07.02.2024

13:33

1

Deo monarhovih obaveza prebačen je na njega dok se on bori sa teškom bolešću

Princ Vilijam preuzeo dužnost kralja! Zamenio bolesnog Čarlsa (FOTO)
Copyright Tanjug/Yui Mok/PA via AP

Britanski princ Vilijam vratio se kraljevskim dužnostima u zamku Vindzor dok se njegova supruga Kejt oporavlja od ozbiljne operacije, a njegov otac kralj Čarls III kreće na terapije zbog kancera koji mu je nedavno dijagnostikovan.

Ceremoniju koju je prvobitno trebalo da predvodi kralj Čarls u sredu je predvodio princ od Velsa, koji je podelio više od 50 ordena britanskim građanima.

Princ Vilijam je poslednji put viđen u javnosti 18. januara prilikom posete svojoj supruzi Kejt u bolnici nakon operacije abdomena.

Kejt se povukla iz javnosti dok se potpuno ne oporavi, a Vilijam je bio uz nju tokom ovog perioda. Međutim, 5. februara saopšteno je da kralj Čarls ima karcinom, što je njegove obaveze, po svemu sudeći, prebacilo na Vilijama.

Njegov mlađi brat princ Hari doputovao je u London, ali se ne očekuje da će se sresti s Vilijamom.

Tanjug/Yui Mok/PA via AP
 

Očekuje se da će princ Vilijam večeras prisustvovati dobrotvornoj gala večeri, gde će govoriti o humanitarnim planovima svog oca i zahvaliti na podršci koju su dobili u teškim vremenima.

Kralj Čarls je nedavno saznao za svoju bolest i povlači se s javnih obaveza, ali će i dalje održavati sastanke sa premijerom Velike Britanije i biti u kontaktu s njim, kao i da će redovno pratiti sadržaj svoje "crvene kutije".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike