Princ Hari stigao u London: Organizovao put čim je čuo za očevu bolest

06.02.2024

14:35

0

Izvor blizak vojvodi od Saseksa potvrdio je da je princ lično razgovarao sa ocem o dijagnozi

Princ Hari stigao u London: Organizovao put čim je čuo za očevu bolest
Princ Hari - Copyright Profimedia

Britanski princ Hari, vojvoda od Saseksa, stigao je u Veliku Britaniju iz Amerike kako bi pružio podršku svom ocu, kralju Čarlsu III, kom je prilikom poslednje posete doktoru dijagnostikovan rak.

Bakingemska palata izdala je saopštenje o zdravstvenom stanju kralja Čarlsa, potvrdivši da se suočava s ovom teškom bolešću, ali nije otkriveno o kojoj vrsti raka je reč.

Prema izvorima bliskim porodici, kralj Čarls je o svojoj bloesti lično obavestio svoje sinove, Vilijama i Harija, kao i ostale članove porodice, pre nego što je vest postala javna.

Hari je odmah organizovao putovanje nakon saznanja o bolesti svog oca i krenuo je u London u ponedeljak uveče iz Los Anđelesa.

Vojvoda od Saseksa je danas stigao u London i odmah se uputio da vidi svog oca koji se trenutno oporavlja u Klarens Hausu.

Profimedia
 

Izvor blizak Hariju potvrdio je da je princ lično razgovarao sa ocem o dijagnozi i da je odmah odlučio da ga poseti u Velikoj Britaniji.

Hari je doputovao sam, dok je njegova supruga, Megan Markl, ostala u Americi sa njihovom decom, princom Arčijem i princezom Lilibet.

Iako su ostali u kontaktu, odnos između oca i sina bio je napet psolednjih godina, ali bi u teškim trenucima možda moglo da dođe do pomirenja, pišu britanski mediji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike