Zaharova o udaru na Lisičansk: Ovo je zahvalnost kijevskih ekstremista EU na finansijskoj podršci

03.02.2024

23:32

0

One je napomenula da je u zgradi gde se nalazi pekara u vreme napada bilo „na desetine civila“ i da je korišćeno zapadno oružje

Zaharova o udaru na Lisičansk: Ovo je zahvalnost kijevskih ekstremista EU na finansijskoj podršci
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Napad ukrajinskih oružanih snaga na Lisičansk predstavlja zahvalnost kijevskih ekstremista Evropskoj uniji na velikodušnoj finansijskoj podršci, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Još jedan teroristički napad je zahvalnost kijevskih ekstremista za velikodušnu finansijsku podršku zemalja Evropske unije - navela je Zaharova u saopštenju, prenosi TASS.

One je napomenula da je u zgradi gde se nalazi pekara u vreme napada bilo „na desetine civila“ i da je korišćeno zapadno oružje.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je broj poginulih porastao na 15, nakon što su ukrajinske oružane snage granatirale pekaru u Lisičansku u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), na istoku Ukrajine.

Prethodno je lider LNR Leonid Pasečnik saopštio da su ukrajinske trupe granatirale pekaru u Lisičansku i dodao da su tri osobe prebačene u bolnicu, a da bi pod ruševinama moglo biti još nekoliko desetina civila.

Ukrajinski zvaničnici se za sada nisu oglašavali o ovom incidentu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike