Pentagon o napadu na Siriju i Irak: Tek smo počeli!

04.02.2024

07:54 >> 08:26

0

SAD su izvele niz vazdušnih napada na ciljeve povezane s Iranom u Iraku i Siriji u znak odmazde za prošlosedmični napad u Jordanu u kojem su poginuli američki vojnici

Pentagon o napadu na Siriju i Irak: Tek smo počeli!
Ilustracija - Copyright Profimedia

SAD ne odustaju, sada prete još jačim udarima na Irak i Siriju uprkos osudama sa svih strana.

- Udari na ciljeve u Iraku i Siriji koje je izvela američka vojska su samo početak, rekao je šef Pentagona Lojd Ostin.

Printscreen/Telegram/Istočni front
 

 

Sjedinjene Američke Države izvele su niz vazdušnih napada na ciljeve povezane s Iranom u Iraku i Siriji u znak odmazde za prošlosedmični napad u Jordanu u kojem su poginuli američki vojnici.

Irak je u subotu saopštio da je 16 osoba, među kojima su i civili, ubijeno na njegovom tlu, dok je posmatračka grupa izvestila da je u Siriji ubijeno 18 osoba.

Američka vojska saopštila je da je pogodila više od 85 ciljeva u Iraku i Siriji i da su u napadima korišćeni brojni avioni, uključujući bombardere dugog dometa koji su doleteli iz SAD.

Vrlo brzo je stigao i odgovor iz Iraka, Iračke šiitske grupe u okviru fronta Islamskog otpora u Iraku navode da su napale američku vazduhoplovnu bazu Harir u Iračkom Kurdistanu.

Moskva je tražila hitan sastanak Saveta bezbednosti UN u vezi sa pretnjama miru i bezbednosti izazvanim američkim udarima u Iraku i Siriji i on je zakaza za 5.februar.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike