Ne smiruje se konflikt između Teksasa i Vašingtona: Abot poručio Bajdenu - nauči od Putina kako se radi u interesu svoje zemlje!

02.02.2024

08:30

0

Autor: 24sedam

Abot je u petak, 26. januara, izjavio da je spreman za sukob sa saveznim vlastima oko spora koji je izbio oko zaštite granice

Ne smiruje se konflikt između Teksasa i Vašingtona: Abot poručio Bajdenu - nauči od Putina kako se radi u interesu svoje zemlje!
Copyright AP Photo/Eric Gay

Guverner Teksasa Greg Abot savetovao je američkog predsednika Džozefa Bajdena da nauči od predsednika Rusije Vladimira Putina kako da radi u interesu svoje zemlje.

Naime, Abot se oglasio povodom ukidanja svih restriktivnih mera protiv ilegalne migracije koje je uveo Donald Tramp. 

- Bajden treba da nauči od Putina da radi u interesu svoje zemlje - naveo je guverner Teksasa.

Podsetimo, tužioci 26 republikanskih država poslali su pisma Bajdenu i ministru za unutrašnju bezbednost Alehandru Majorkasu da potvrde svoju podršku akcijama koje Teksas preduzima da odbije rekordni broj ilegalnih imigranata na svom delu granice SAD sa Meksikom.

Prošlog ponedeljka američki Vrhovni sud presudio je da federalni agenti mogu da preseku ogradu Teksasa koja je postavljena na delovima granice, ali nije zahtevao od države da je ukloni. 

Nacionalna garda Teksasa postavila je žičanu ogradu duž državne granice sa Meksikom kako bi sprečila ulazak velikog broja migranata koji ilegalno dolaze u SAD.

Abot je u petak, 26. januara,  izjavio da je spreman za sukob sa saveznim vlastima oko spora koji je izbio oko zaštite granice. 

Bajdenova administracija je nedavno zatražila od Vrhovnog suda da spreči Nacionalnu gardu Teksasa da blokira agente savezne granične patrole da pristupe delu zemlje duž južnog graničnog grada SAD Igl Pas u Teksasu. 

Pogranični grad je bio žarište ilegalnih migracija otkako je predsednik Džo Bajden stupio na dužnost 2021.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike