Psihijatar ubio pacijenta tokom seanse: Svedok video kako telo stavlja u gepek i čisti tragove

27.01.2024

14:58

0

Policija je intervenisala nakon što je primila anonimni poziv

Psihijatar ubio pacijenta tokom seanse: Svedok video kako telo stavlja u gepek i čisti tragove
Copyright Printscreen NBC NEWS

Travis Makbrajd (46) iz Floride, terapeut specijalizovan za upravljanje besom, suočava se sa optužbama da je ubio svog pacijenta Klintona Dorsija (51) i sakrio njegovo telo u gepek automobila.

Prema navodima, Mekbrajd je optužen za ubistvo čoveka sa kojim je imao redovne terapeutske seanse za upravljanje besom, na koje je Dorsi išao u okviru svog procesa lečenja.

Policija je intervenisala nakon što je primila anonimni poziv od osobe koja je detaljno opisanla šta je videla tog kobnog dana.

 

 

- Primetio sam kako vuče telo preko puta. Stavio ga je u svoj auto, a zatim otišao. Nakon deset minuta se vratio i počeo da čisti tragove, a sada ga vidim u dvorištu kako osmatra okolinu baterijskom lampom - rekao je neimenovani muškarac, piše britanski Metro.

Istražitelji su na mestu na koje su upućeni pronašli automobil sa telom Klintona u blizini Makbrajdove kuće u Delandu. Tamo su pronađeni i tragovi krvi i čaura kalibra 9 milimetara.

DeLand Police Department
Travis Makbrajd

- Imamo razloga da verujemo da je došlo do sukoba Makbrajda i žrtve. Još nismo sigurni koliko su se poznavali, ali rezultat je tragični ishod - izjavio je šef policije Delanda Džejson Umberger.

Makbrajd je uhapšen i optužen za ubistvo sa predumišljajem prvog stepena. Izveden je pred sud u petak i trenutno se nalazi u zatvoru okruga Volusija, gde će ostati bez mogućnosti kaucije.

Travis Makbrajd inače bio priznati savetnik za mentalno zdravlje, licenciran u Floridi, gde je radio kao terapeut u nekoliko praksi. Iako je pokrenuo sopstvenu praksu 2009. godine, prošlost mu nije bila bez mrlja, s obzirom na krivični dosije iz 1995. godine zbog navodnog nasilnog ponašanja, ali optužnica povezana sa ovim slučajem na kraju odbačena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike