Boingov avion se zapalio u vazduhu! Snimljen zastrašujući trenutak, planuo samo nekoliko minuta posle poletanja (VIDEO)

19.01.2024

14:14

0

Samo čistom srećom nije bilo povređemnih

Boingov avion se zapalio u vazduhu! Snimljen zastrašujući trenutak, planuo samo nekoliko minuta posle poletanja (VIDEO)
Copyright Printscreen Instagram/onlyindade

Užasavajući trenutak kada se teretni avion Boing 747-8, koji pripada kompaniji "Atlas Air", zapalio neposredno nakon poletanja sa Međunarodnog aerodroma u Majamiju zabeležen je kamerom.

Srećom, brza i efikasna reakcija posade omogućila je bezbedan povratak letelice na aerodrom, a niko nije povređen, kako je potvrdila i kompanija.

U zvaničnom saopštenju, kompanija "Atlas Air" ističe da je posada striktno poštovala sve standardne procedure, omogućavajući avionu bezbedan povratak u Majami.

Vatrogasna spasilačka služba u Majamiju takođe je odmah reagovala, a povređenih nije bilo, što je potvrdilo i saopštenje Međunarodnog aerodroma u Majamiju.

Prema podacima "Flajt Avera", vrednost aviona, koji je poleteo u 22.32 i vratio se u 22.46, procenjuje se na više od 400 miliona dolara.

Nakon bezbednog povratka u Majami, avion je nastavio planirano putovanje ka San Huanu u Portoriku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ONLY in DADE (@onlyindade)

Očevici su dokumentovali incident, a jedna korisnica Instagrama iz oblasti Majamija podelila je video-snimak aviona u plamenu. Ona je odmah kontaktirala hitnu pomoć, koja je potvrdila da se avion vratio bez povređenih.

Ovaj incident samo je najnoviji u nizu nakon što je kompanija Boing imala teškoće zbog niza grešaka u proizvodnji. Nedavno su iz kompanije najavili pooštravanje inspekcija kvaliteta na svojim avionima 737 Max 9 nakon problema sa panelima vrata za hitne slučajeve na letu "Aljaska erlajnsa". Kvarovi i nedostaci su doveli do pada reputacije Boinga, najvećeg američkog proizvođača aviona, a neki avio-prevoznici su odložili kupovinu aviona ili prešli na evropskog rivala, Erbas.

Napomena federalnih regulatora o privremenom prizemljenju svih aviona 737 Max dodatno je pogodila kompaniju, što se odrazilo i na pad vrednosti njihovih akcija za više od petine od trenutka kada su problemi sa vratima postali javno poznati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike