Kada sam pogledao video sam samo noge, bile su plave od hladnoće: Čovek pronašao bebu pored kante za smeće

14.01.2024

23:06

0

Njegov petnaestogodišnji sin je čuo da se nešto dešava iza kante za đubre, ali je prvo pomislio da je reč o nekoj životinji koja se zavukla.

Kada sam pogledao video sam samo noge, bile su plave od hladnoće: Čovek pronašao bebu pored kante za smeće
Copyright Profimedia

- Moj sin Kejsi ga je pronašao prvi, ali je mislio da je mačka... Ali je onda utrčao u kuću i počeo da viče dok nisam izašao i video šta je zaista plakalo - ispričao je Paolo Laforet (49) iz italijanskog naselja Viljanova Kanaveze, nedaleko od Torina, koji je pronašao novorođenče pored kante za smeće.

- Beba je bila u crvenoj torbi za kupovinu, i samo su mu noge virile. Glavu mu je bila dublje u torbi, a peškir je bio obavijen oko tela. Kad sam video male noge, podigao sam zavežljaj i uneo ga u kuću - ispričao je Laforet za tamošnje medije.

Kako je dalje objasnio, njegov petnaestogodišnji sin je čuo da se nešto dešava iza kante za đubre, ali je prvo pomislio da je reč o nekoj životinji koja se zavukla.

- Izašao sam sa bratom da mu pomognem oko automobila, i kada sam prošao pored kante, čuo sam nešto poput mačke kako stenje. Pogledao sam bliže, ali sam onda shvatio da je dete. Toliko sam se uplašio da nisam znao šta da radim i pozvao sam tatu - ispričao je njegov sin Kejsi.

Porodica je unela bebu u kuću, umotala novorođenče u električno ćebe da ga greje, jer je bebina koža bila skoro plava od hladnoće. Pozvali su Hitnu pomoć i policiju i prijavili slučaj.

- Nadam se da su mu dali moje ime, ili ime mog sina. Ako zatraže da ga usvojim, uradiću to odmah, daću mu svoje prezime i sve. Ali znam da postoji čitava procedura, i da je teško da je to moguće. Za nas su deca i žene jedine stvari koje su vredne - dodao je otac.

Uviđaj je u toku, kojim se utvrđuju ko je i kako ostavio tek rođenu bebu nepoznatoj porodici pred prag.

- Moguće da je neko prolazio ovuda, i u žurbi ga ostavio. Ne znam ko je majka, ali mogu zamisliti zašto se odlučila na ovaj korak — ili je veoma mlada i nema savesti, ili ne naterana. Ali ako je punoletna i dobrovoljno je ovo uradila, ne znam u kakvoj je situaciji jer niko ne bi mogao da me natera na ovako nešto. Nadam se da je beba dobro i da će dugo i srećno - navodi Laforet.

- Stigao je u dobrim uslovima, pomalo promrzao, ali je ubrzo zbrinut. Pošto je još uvek imao posteljicu na sebi, verujem da se porođaj mogao dogoditi u roku od sat vremena otkako su ga pronašli. Dečak ima tri kilograma i trista osamdeset grama i prošao je sve preglede sa zelenim svetlom - objasnio je šef neonatalne bolnice, Đovani Agristi.

Kako je potvrđeno za medije, beba će ostati u bolnici dok sud ne odluči šta dalje. Ako se majka predomisli, ima deset dana da prepozna svoje dete, navode mediji, piše La repubblica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike