Dve devojčice upale u zaleđeno jezero: Jednu spasila komšinica, a drugu policajka - bez razmišljanja skočila u vodu! (VIDEO)

14.01.2024

22:53

0

Autor: Lj. S.

Policajci Mišel Arčer i njen kolega koji je pomogao u akciji spašavanja, Kit Kot, kao i vlasnica obližnje kuće odlikovani su za svoje nesebično i herojsko ponašanje

Dve devojčice upale u zaleđeno jezero: Jednu spasila komšinica, a drugu policajka - bez razmišljanja skočila u vodu! (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Osmogodišnja devojčica upala je u zaleđeno jezero dok se igrala sa vršnjacima pored porodične kuće u Vermontu, a brzom reakcijom meštana je izvučena na sigurno.

Kako prevode tamošnji mediji, dvoje dece je propalo kroz led u zaleđenu vodu u Kembridžu, u Vermontu. Voda je odvukla devojčicu (8) u dubinu, dok je drugo dete (10) spaseno brzom reakcijom, jer je bila bliže obali i uspeli su da je izvuku na vreme.

Jedna starija vlasnica (80) obližnje kuće je primetila kada je došlo do incidenta, prilikom čega je izvukla devojčicinu sestru iz ledene vode. Ubrzo je pozvala policiju i Hitnu pomoć.

Policijska patrola "na pravom mestu, u pravo vreme"

Policajka Mišel Arčer, koja je u tom trenutku bila u patroli u blizini mesta događaja, požurila je ka jezeru i bez razmišljanja skočila u zaleđeno jezero da spasi devojčicu.

Srećom, hrabra spasilačka akcija je dobila uspešan epilog, jer je policajka na vreme stigla do sredine jezera, i izvukla je napolje.

Devojčica (8) je prevezena u Medicinski centar Univerziteta Vermont u Burlingtonu, na dalje lečenje, a doktori su procenili da je teška hipotermija koju je pretrpela opasna po život.

Ipak, i pored dijagnoza, devojčica se u potpunosti oporavila i ubrzo vratila kući.

Policajci Mišel Arčer i njen kolega koji je pomogao u akciji spašavanja, Kit Kot, kao i vlasnica obližnje kuće odlikovani su za svoje nesebično i herojsko ponašanje, saopštila je državna policija Vermonta.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike