Majka mučki ubila bebu! Detetu nije služeno opelo, kada su na groblje doneli beli kovčeg izbio haos: "Govorila je da su vampiri"

11.01.2024

17:44

0

Autor: M. Vu.

Tragedija se dogodila 9. januara, oko podneva, kada je majka (37) usmrtila svoju nedužnu bebu tokom hranjenja

Majka mučki ubila bebu! Detetu nije služeno opelo, kada su na groblje doneli beli kovčeg izbio haos: "Govorila je da su vampiri"
Majka koja je ubila bebu kod Soluna - Copyright Preentskrin/Iks

U crkvi Svetog Đorđa nedaleko od Soluna tužna scena! Sveštenik je u sredu očitao molitvu za nevino preminulu bebu, ali nažalost, opelo nije moglo da se održi jer dete nije bilo kršteno. Tragedija se dogodila 9. januara, oko podneva, kada je majka (37) usmrtila svoju nedužnu bebu tokom hranjenja.

Svi prisutni su izrazili svoje duboko žaljenje za bebom kojoj je majka, prema svedočenjima, smrskala lobanju rukama i flašicom. U trenutku zla, u kući su se nalazile i dve starije devojčice, sestre preminule bebe, stare 6 i 7 godina. One su u panici vrištale gledajući užas koji im je majka nanosila, dok su baba i deda brzo reagovali i upali u kuću. Nažalost, kada su stigli, beba je već bila bez svesti, a pokušaji reanimacije nisu uspeli.

Majka, kada je ugledala svoje roditelje, rekla da je bebi "naudila nevidljiva sila". Prema podacima iz istrage, osumnjičena je živela sama u kući sa troje dece. Dve starije devojčice dobila je sa prvim mužem, dok je bebu dobila sa drugim partnerom, sa kojim već duže vreme nije bila u vezi.

 

 

Kako se navodi, osumnjičena je radila kao medicinska sestra, ali je navodno u poslednje vreme delovala čudno. Advokat Janis Argiriou, koji poznaje osumnjičenu od ranije, i koji joj je pomogao oko procedure zapošljavanja u zdravstvenom sistemu 2020. godine, rekao je da ju je video u septembru, te da mu se žalila na neke probleme na poslu.

"Delovala je tada da je pod ogromnim stresom", ispričao je advokat.

On je rekao i da se često žalila na probleme, prvo sa prvim mužem, od kojeg se razvela, a potom i na novog partnera sa kojim je dobila bebu, a sa kojim se rastala i pre nego što je dete rođeno.

Prema navodima advokata osumnjičena je govorila da je "sa novim partnerom sve samo ne srećna". On veruje da je bolovala od postporođajne depresije. Ipak, i dalje je nejasno zašto je ubila dete. Pominje se i da je oca bebe optuživala za porodično nasilje.

U sredu je na saslušanje rekla da se "dogodila nesreća prilikom hranjenja bebe, te da nije imala nameru da je ubije".

Haos na groblju

Čitavo mesto šokirano je ubistvom, ali i incidentom koji se dogodio prilikom sahrane nedužnog deteta. Kako navode grčki mediji, kada mali kovčeg stigao do lokalnog groblja, nastao je haos, jer je otac bebe verbalno napao porodicu bivše partnerke koja mu je ubila dete. Navodno je stajao na 30 metara od grobnog mesta psujući sve okupljene, a onda se na njega zaleteo deda ubijene bebe i za dlaku je izbegnut fizički obračun.

"Pozvao sam ga da dođe na sahranu, morao sam. Pitao sam ga da dođe i došao je. Ali, kako je krenuo da prilazi, na 30 metara od groba počeo je da nas psuje i vređa. Kad sam to čuo krenuo sam da ga jurim... Priznaje, krenuo sam na njega. Da sam ga stigao, uništio bih ga", rekao je deda ubijene bebe.

Sahranu je obezbeđivala i policija, ali kako je saopšteno, nije bilo potrebe da intervenišu.

Majka preživela najveću autobusku nesreću u Grčkoj

Majka, 37-godišnja žena iz sela u Imatiji je, kako svedoci tvrde, preživela autobusku nesreću u Tembi 2003. godine koja je zabeležan keo jedna od najvećih nesreća ikada u Grčkoj. Navodno je patila od psihičkih problema. Kako tvrde grčki mediji, njen advokat će tražiti psihološko veštačenje.

Očev advokat: Za svoju decu je govorila da su vampiri

Otac bebe je angažovao i advokata zbog toga što njemu nije bilo dozvoljeno da organizuje detetovu sahranu. Advokat istovremeno tvrdi da su optužbe da je njegov klijent zlostavljao osumnjičeno za ubistvo lažne.

"Ona je ubila dete i sve što je pričala je fikcija. Imala je priviđanja, za svoju decu je govorila da su vampiri. Otac ubijenog deteta nije nasilnik, sve je izmislila. Od jutros sam bio na vezi sa tužilaštvom kako bi se ocu dozvolilo da organizuje sahranu bebe... Policija je lagala tužilaštvo da je telo deteta još u bolnici", tvrdi advokat oca.

On je najavio i tužbu protiv porodice osumnjičene.

"Moj klijent je otišao na sahranu, a oni su hteli da ga linčuju. Preskako je grobove da pobegne. Tužićemo ih i zbog toga što su znali u kakvom je psihičkom stanju njihova ćerka, a ništa nisu rekli. Moj klijent nije znao za njeno psihičko stanje. Takođe, oni su mu onemogućili da sahrani svoje dete", istakao je advokat.

Forenzički izveštaj

U jezivom incidentu u severnoj Grčkoj, forenzički izveštaj objavljen u sredu otkrio je da je šestomesečno dete brutalno pretučeno do smrti. Majka, 37-godišnja žena iz sela u Imatiji, pojavila se pred tužiocem i suočava se sa optužbom za ubistvo sa umišljajem.

Prema nalazima forenzičke službe iz Soluna, beba je pretrpela višestruke smrtonosne povrede glave, uključujući puknuće lobanje, kao i posekotine na licu i grudnom košu. Izgleda da je majka koristila tupi predmet, verovatno flašu za dojenje, prilikom napada.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike