Vatrena stihija ne prestaje da divlja: Turska se bori sa još 13 požara, uključili se i ukrajinski avioni

07.08.2021

08:33

0

Na obuzdavanju plamena radi 56 helikoptera, 16 aviona i 9 bespilotnih letelica

Vatrena stihija ne prestaje da divlja: Turska se bori sa još 13 požara, uključili se i ukrajinski avioni
Copyright Tanjug/AP Photo/Emre Tazegul

Turska ulaže napore u gašenje preostalih 13 požara u pet provincija, saopštio je danas ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli, dodajući da je zemlju u poslednjih 10 dana zahvatilo 209 požara u 47 provincija.

Bekir Pakdemirli oglasio se na Tviteru rekavši da su u toku pokušaji da se ugase preostali požari u Mugli, Aidinu, Isparti, Karabuku i Burduru, prenosi Anadolija.

Tanjug/Ismail Coskun/IHA via AP

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je juče na konferenciji za novinare da su u toku napori za gašenje preostalih požara, uz pomoć 56 helikoptera, 16 aviona i 9 bespilotnih letelica.

On je objavio da je od početka prošle nedelje pa do petka sanirano 196 požara i da su u toku pokušaji gašenja preostalih, a da pet helikoptera sposobnih da dejstvuju u noćnim uslovima, koje je poslala Ukrajina, rade neprestano kako bi se vatrene stihije stavile pod kontrolu.

Tanjug/AP Photo/Emre Tazegul

Erdogan je dodao i da je Azerbejdžan poslao preko 600 obučenih vatrogasaca da pomognu u borbi protiv šumskih požara u južnim pokrajinama zemlje, a predsednik Ilham Alijev obećao je da će povećati ovaj broj.

Pročitajte još

Prema zvaničnim podacima, najmanje osam ljudi do sada poginulo je od požara koji su 28. jula počeli na jugu i jugozapadu Turske.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike