Raščinjen osramoćeni sveštenik koji je zaveo 18-godišnjakinju i pobegao s njom! Otkriveno i zašto su otišli u Italiju

07.01.2024

17:39

0

Krou od petka nema nikakve „privilegije ili odgovornosti sveštenstva“

Raščinjen osramoćeni sveštenik koji je zaveo 18-godišnjakinju i pobegao s njom! Otkriveno i zašto su otišli u Italiju
Sveštenik Aleks Krou je napustio crkvu zbog tinejdžerke - Copyright Youtube/Steve Pierre

Osramoćeni sveštenik iz Alabame Aleks Krou, koji je pobegao u Italiju i venčao se sa tinejdžerkom (18) iz katoličke škole nekoliko meseci nakon što je diplomirala, zvanično je raščinjen, saopštila je crkva.

- Nadbiskupija Metropolije primila je obaveštenje da je laicizacija Aleksa Kroua završena i stupa na snagu odmah - navodi se u saopštenju kancelarije nadbiskupa Tomasa Dž. Rodija u petak.

Krou (30) je zatražio da bude raščinjen, a zahtev je „potvrdio u pismu naš Sveti otac, papa Franja“.

Laicizacija, proces uklanjanja pripadnika sveštenstva, koji biskupa, sveštenika ili đakona lišava obavljanja dužnosti kao ličnosti katoličke crkve, može se pokrenuti nakon što je vođa službe odsutan duže od šest meseci, prema crkvi.

Krou od petka nema nikakve „privilegije ili odgovornosti sveštenstva“.

Sada raščinjeni sveštenik i osamnaestogodišnjakinja, čiji je Krou bio gostujući predavač, žive u Italiji od jula 2023.

 

 

Njihova ljubavna afera postala je javna kada su organi za sprovođenje zakona pronašli ljubavna pisma koja je on slao tinejdžerki na Dan zaljubljenih dok je još bila učenica.

Rodi je osudio Krouove postupke kao „potpuno nedostojne sveštenika“, rekavši da „ne može više da vrši službu kao sveštenik, niti da govori ljudima da je sveštenik, niti da se oblači kao sveštenik“.

Šerif okruga Metropolije Pol Burč rekao je za NBC 15 tokom leta 2023. da je primetio da je Krou, koji je nekada bio u rok bendu, bio fasciniran demonologijom i da je rekao ljudima da ide u Evropu sa tinejdžerkom da izvodi egzorcizam.

 

 

Nakon što su proveli četiri meseca u inostranstvu, vratili su se u Metropoliju, gde se 30-godišnji osramoćeni sveštenik venčao sa tinejdžerkom, preneo je portal AL.com.

Okružni tužilac Kit Blekvud rekao je da se mlada žena sastala sa tužiocima i odbila da odgovori na bilo koje pitanje pre zatvaranja istrage prošlog novembra.

Iako se nije moglo reći da je Krou počinio zločin, u avgustu 2023, nadbiskup Metropolije je rekao da „on nije video put nazad u sveštenstvo za Kroua, s obzirom na njegovo skandalozno ponašanje“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike