Sveštenik se ubio nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje dece: Bio zadužen za rad sa mladima (FOTO)

09.12.2023

11:50

0

Crkva je saznala za istragu protiv njega pet dana pre samoubistva

Sveštenik se ubio nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje dece: Bio zadužen za rad sa mladima (FOTO)
Copyright Printscreen Facebook/Jarrett Booker

Pastor u Nju Hempširu ubio se dva dana nakon što je otpušten iz crkve zbog „verodostojnih navoda“ da je seksualno zlostavljao decu koju je trebalo da vodi.

Džaret Buker (37) služio je kao pastor bogosluženja i službe za mlade u baptističkoj crkvi Našua skoro deceniju kada su se njegove navodne žrtve oglasile prošlog meseca.

- Nažalost, 27. novembra uveče Džaret Buker je sebi oduzeo život, odbijajući da se suoči sa posledicama svojih postupaka. Ovo je dodatno pojačalo bol i složenost situacije - navode crkvene starešine i đakoni u saopštenju.

Zvaničnici baptističke crkve Našua rekli su da su saznali za krivičnu istragu o navodnom seksualnom napadu samo pet dana pre Bukerovog samoubistva.

Buker, oženjeni otac jedne devojčice, radio je „naročito sa tinejdžerima“, piše na veb-stranici crkve.

Printscreen Facebook/Jarrett Booker
 

Brza interna istraga „otkrila je dodatne dokaze o nedoličnom ponašanju“, reklo je versko vođstvo, ocenivši postupke optuženog „neoprostivim“. Crkva sarađuje sa istražiteljima i „ohrabrila je Džareta da učini isto“.

Detalji u vezi sa navodnim napadima i broju žrtava i dalje nisu poznati.

Osramoćeni pastor opisao je sebe kao „nevernog i nesvetog grešnika kojeg je promenio verni i sveti Bog“, navodi se na njegovom Fejsbuk profilu.

Pre nego što je proveo skoro deceniju radeći sa tinejdžerima u Našui, Buker je radio kao pastor za mlade u Baptističkoj crkvi Čajldrej u Nataliju u Virdžiniji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike