Kimova ćerka najverovatnije će biti njegova naslednica: Način na koji se priča o njoj u Severnoj Koreji govori u prilog tome

04.01.2024

14:54

0

Ona se pojavljivala uglavnom na vojnim događajima, što je signal da je upućuje u tu sferu vođenja države

Kimova ćerka najverovatnije će biti njegova naslednica: Način na koji se priča o njoj u Severnoj Koreji govori u prilog tome
Kim Džong Un i Kim Ju Ae - Copyright Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Južnokorejski kandidat za direktora obaveštajne agencije Čo Tae Jong izjavio je da ćerku severnokorejskog lidera Kim Džong Una vidi kao njegovu naslednicu.

Prema Tae Jongovim rečima, Kim Ju Ae, koja je počela da se pojavljuje u javnosti 18. novembra 2022. godine, mogla bi da postane naslednica lidera Severne Koreje, za šta, kako kaže, ima sve više indikacija.

Ju Ae, rođena 2013. godine, privukla je pažnju medija kada ju je otac predstavio tokom lansiranja interkontinentalne balističke rakete Hvasong-17.

Od tada su se njene javne aktivnosti uglavnom usredsredile na vojne događaje, a severnokorejski državni mediji počeli su da koriste izraz "poštovana" kako bi je opisali, što je izazvalo nagađanja o tome da će jednog dana ona biti na čelu države.

- Na osnovu analiza njenih javnih aktivnosti i nivoa poštovanja otkad se pojavila prvi put, čini se da će Kim Ju Ae najverovatnije biti naslednica - kazao je Tae Jong.

Korean Central News Agency/Korea News Service via AP
 

Međutim, istakao je da ostavlja otvorene sve mogućnosti jer je Kim Džong Un i dalje mlad, zdrav i nema trenutnih zdravstvenih problema. Dodao je i da postoje i drugi rođaci koji bi mogli da ga naslede.

Južnokorejska obaveštajna agencija, iako ne isključuje mogućnost, smatra da je "prerano" donositi zaključke o Ju Ae kao naslednici, posebno s obzirom na patrijarhalnu strukturu severnokorejskog društva u kom dominiraju muškarci.

Tae Jong je takođe pomenuo da se veruje da Kim Džong Un ima još jedno dete čiji je pol nepoznat i da bi ono moglo da bude njegov naslednik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike