Antoniji (17) život se pretvorio u pakao posle božićnog vašara! Otrovala se, lekari se bore za njen život

28.12.2023

22:25

0

Autor: M. Vu.

Njena starija sestra Džemima Hej pokrenula je GoFundMe profil i napisala da Antonija ima sreće što je živa

Antoniji (17) život se pretvorio u pakao posle božićnog vašara! Otrovala se, lekari se bore za njen život
Antonija Hej - Copyright Gofundme

Antonija Hej (17) iz Bakingemšira u Velikoj Britaniji protekle dve nedelje je na intenzivnoj nezi gde se bori za život zbog smrtonosnog soja bakterije ešerihije koli koju je dobila nakon što je jela hranu sa božićnog marketa.

Devojka je do sada imala više operacija, uključujući jednu prilikom koje su joj odstranili deo creva, a dobila je i transfuziju krvi nakon čega je bila na dijalizi zbog otkazivanja bubrega.

Njena starija sestra Džemima Hej pokrenula je GoFundMe profil i napisala da Antonija ima sreće što je živa.

"Moja mlađa sestra Antonija je poslednjih nedelja bila na intenzivnoj nezi u bolnici boreći se za svoj život, nakon apsolutne noćne more koja je slomila našu porodicu. Antonija je imala više operacija i procedura (uključujući uklanjanje dela njenog creva), pre nego što je otkriveno da je dobila smrtonosnu baketeriju ešerihiju (koji pogađa 1-3 osobe na 100.000) , za koju se sumnja da je sa božićne pijace, zbog čega su joj otkazali bubrezi i da je stavljena na dijalizu. Ona trenutno ima sreće što je živa i nastavila je da pokazuje neverovatnu odlučnost i snagu sve ovo vreme, uprkos ogromnom stresu, bolu i traumi - sve u kombinaciji sa ekstremnom fobijom od injekcija. Ona je najmlađa osoba koja je ikada primljena na odeljenje intenzivne nege na kome se trenutno nalazi", napisala je Džemima.

Profimedia
 

Otac Stiv Hej apelovao je na ljude na Fejsbuku da mu se jave ukoliko imaju simptome trovanja i ukoliko su bili na božićnoj pijaci u periodu od 25. novembra.

Inače, Antonija je imala velike planove za svoju budućnost, smešila joj se karijera glumice zbog čega je sad jako uplašena da li će joj uspeti da to ostvari.

Porodica je istakla da je devojčica jako pozitivna iako vodi veliku bitku.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike