Incident u Crnom moru! Teretni brod naleteo na minu, eksplozija odjeknula, na palubi izbio požar (FOTO)

28.12.2023

11:53

0

Jedna osoba je hospitalizovana, dok je drugoj pružena medicinska pomoć na mestu događaja

Incident u Crnom moru! Teretni brod naleteo na minu, eksplozija odjeknula, na palubi izbio požar (FOTO)
crno-more - Copyright Profimedia

Teretni brod pod panamskom zastavom, koji se uputio ka dunavskoj luci radi utovara žitarica, doživeo je nezgodu u Crnom moru, udarivši u minu i tom prilikom povređene su dve osobe, saopštila je danas ukrajinska vojska, prema informacijama Rojtersa.

Prema rečima južne vojne komande Ukrajine putem aplikacije za poruke Telegram, civilni brod pod zastavom Paname bio je izložen eksploziji kada je naleteo na minu u Crnom moru.

- Civilni brod pod zastavom Paname dignut je u vazduh kada je naleteo na minu u Crnom moru. Plovilo je izgubilo kurs i kontrolu, a na gornjoj palubi izbio je požar - saopštila je ukrajinska južna vojna komanda.

Jedna osoba je hospitalizovana, dok je drugoj pružena medicinska pomoć na mestu događaja.

U saopštenju nije precizirano kada je tačno došlo do incidenta, ali vojska je potvrdila slanje tegljača radi pružanja neophodne pomoći.

Ovaj događaj predstavlja najnoviji u nizu incidenata u Crnom moru nakon što je Moskva pojačala napade na ukrajinsku lučku infrastrukturu od sredine jula napustivši crnomorski sporazum postignut uz posredovanje UN.

Sporazum je ranije omogućavao bezbedan prolaz ukrajinskih pošiljki žitarica preko Crnog mora. Umesto toga, Kijev je uspostavio alternativni put, koristeći svoje luke na Dunavu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike