Detalji stravičnog ubistva u Parizu: Ženu i ćerke izbo toliko puta da je nemoguće prebrojati, komšije čule krike, ali nisu reagovale

26.12.2023

15:21

0

Tela žrtava pronađena su u krvavom stanu u ponedeljak uveče

Detalji stravičnog ubistva u Parizu: Ženu i ćerke izbo toliko puta da je nemoguće prebrojati, komšije čule krike, ali nisu reagovale
Copyright Profimedia

Francuska policija uhapsila je muškarca osumnjičenog za ubistvo supruge i četvoro dece u brutalnom napadu nožem koji se dogodio na Božić u gradu Mo, koji se nalazi 40 kilometara severoistočno od Pariza, prema izveštaju javnog tužioca.

Tela žrtava, uključujući decu staru od devet meseci do 10 godina, pronađena su u krvavom stanu u ponedeljak uveče.

Komšije su rekle istražiteljima da su čuli krike rano ujutro na Božić, ali do panike je došlo kasnije tokom dana kada nisu dobili nikakav odgovor od porodice.

 

 

Lokalni tužilac Žan-Batist Bladier izjavio je da su majka i dve ćerke ubodene toliko puta da je nemoguće precizno utvrditi broj ubodnih rana. Dva mlađa sina su, kako se čini, umrla od gušenja ili utapanja.

Policija je brzo reagovala i uhapsila 33-godišnjeg oca dece u obližnjem gradu Sevranu u ponedjeljak uveče. Osumnjičeni je trenutno hospitalizovanan pod policijskim nadzorom zbog povreda koje je zadobio tokom bega.

Iako još nije ispitan, prema prvim izjavama nakon hapšenja, osumnjičeni tvrdi da zna razlog svog hapšenja.

Tužilac je otkrio da je 33-godišnji muškarac, inače vodoinstalater rođen u Kolombu, već bio poznat policiji zbog prethodnih dela porodičnog nasilja i ozbiljnih psihijatrijskih poremećaja. Istražitelji su u porodičnom stanu pronašli medicinsku dokumentaciju i recepte za antidepresive.

 

 

Osim toga, saznalo se da je muškarac već napao suprugu nožem 2019. godine, ali je slučaj bio odbačen zbog njegovog mentalnog zdravlja. Iako nije imao dosije, protiv njega se vodi postupak zbog "nasilja nožem" prema supruzi.

Žrtva je tada odbila da podnese tužbu, navodeći dugotrajno depresivno stanje svog partnera koji je prestao s lečenjem. Postupak je obustavljen nakon što je muškarac proglašen neuračunljivim zbog mentalne zaostalosti.

Tužilac Moa pokrenuo je istragu o ubistvima i naglasio da je moguća doživotna kazna za osumnjičenog. Međutim, psihološki aspekti slučaja mogli bi da utiču na trajanje kazne ili čak da dovedu do promene u pravnom postupku, istakao je tužilac.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike